CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Tuesday, November 30, 2010

30 Nov 2010

hai semua!!! lamanya aku tk post entry.. huhuhu.. bz + tkde masa... <- act malas sebenornya..hahaha
skrg ni aku sedang bermalasan di rumah.. indahnya idup......lalalalalalalalaa
keje??? act pg td aku pegi keje macam biasa...sblm nk g keje tu aku dah rasakan kelainannya... bibir ku membengkak yang amat.. muka aku dah jadi lain..huhu.. teramat la len.. kalu EN CB tgk aku , msti tk cam..hahaha.. tgh bersiap2 tu dah terdetik dalam ati " kalu amik MC je arini aci tak??? "
tp bile fikirkan arini ada stock take n aku perlu siapkan keje... aku gagahkan diri gak.. dgn harapan aku berjaya menahan diri smpai ke ptg...
so aku gagahkan diri buat keje... pick up call mcm biasa...key in ubs mcm biasa....tp bile ofis mate dtg jupe aku n tegur bibir aku.. aduh!! tk larat tetibe dtg.... kepala makin memberat..ofismate suh mc je... so aku mintak izin bos nk balik...so bos dgn murah hatinye izinkan .. cume dia nampak heran knp bibir aku jadi mcm tu...
tq bos!!!


korang smua pn msti heran kan.. act, 2,3hari lepas aku sakit gigi.. so tk g klinik pun..huhu
aku telan je ubat sakit gigi kat kedai atuk aku..asenya dah 2,3hari dah aku telan pil tu...
mlm td my mum dah perasan.. "hey, nape bibir tebal sgt tu???"
lantas aku tgk cermin.. ya ALLAH... knp ni???
so redha je tanpa buat pape.. dgn harapan.. bgun tido pg esok, everythings is ok...insya ALLAH...
so lepas my bos izinkan aku balik, aku dgn senangnya ati pulang la ke rmh.. home sweet home..lalalalala
act ingat nk g klinik panel ofis,.,.tp ase mcm jauh je,,huhu.. so aku singgah farmasi je beli ubat.. diorg ckp mybe aku allergic pd ubat yg aku makan tu kot..huhu
arap2 lepas ni surut la bengkak ni...insyaALLAH... aku nk g keje.. bertimbun keje kat ofis tu..huwaaa...
kalu smpai malam ni takde pape perubahan, jawapnya aku kene g klinik jgk la...



Sunday, November 21, 2010

Elyana Sah Bergelar Isteri Khairul Anuar


Elyana dan suaminya selepas majlis pernikahan mereka di Duchess, Jalan Ampang, malam Jumaat. - Foto The Star oleh SHAARI CHE MAT
KUALA LUMPUR: Dengan sekali lafaz, Khairul Anuar Husin, 36, sah menjadi suami kepada penyanyi dan pelakon Erneelya Elyana Emrizal, 23, atau Elyana selepas diijabkabulkan di Duchess Place, Jalan Ampang, di sini, Jumaat.
Pasangan ini dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan sendiri Emrizal Shamsuddin sambil disaksikan Imam Masjid Datuk Keramat, Azizan Othman pada pukul 9.40 malam, Jumaat.
Pasangan pengantin tiba pada pukul 9.15 malam dengan diiringi sebanyak tujuh dulang hantaran bagi pihak lelaki dan tujuh dulang juga dibalas pihak perempuan.
Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM80 dan wang hantaran sebanyak RM22,000.
Pengantin dinikahkan sendiri oleh bapa Elyana, Emrizal Shamsuddin
Majlis pernikahan yang berkonsepkan senibina Islam ini menggunakan khidmat Arma Wedding Couture dan Ary Wedding Couture bagi melakar pelamin ratu sehari mereka.
Kedua-dua mempelai mengenakan pakaian berwarna biru firus rekaan pereka fesyen terkenal Hatta Dolmat, manakala solekan dan dandanan oleh Saidatulnisa Aminuddin.
Majlis pernikahan itu dihadiri lebih 200 tetamu yang terdiri daripada ibu bapa, keluarga dan sanak saudara terdekat mempelai.
Majlis persandingan akan diadakan pada hari Sabtu pukul 12 tengah hari untuk jemputan keluarga dan 8 malam bagi jemputan media dan rakan-taulan.

Saturday, November 20, 2010

Kek Coklat spesel edition... Part 1












p/s~ esok2 aku updated entry ni okies!!!

Thursday, November 18, 2010

Tajul .... 17/11/10

sy demam...





peace :)




sy majuk ni.. tak tengok camera pun!!!
 



kak wa berjaya tarik perhatian sy....




sudah senyum.....




:)




sy cube amik pic sendiri, gune hp k.wa..
tp nampak mata jelah.. 



hampir menjadi dah pic ni...




yes!!! berjaya... tq k.wa ajar adik snap pic.. :)


p/s: kali ni adik tolong k.wa updated blog k.wa..hehehe
cume pic je utk entry ni..sory k.wa <~ tajul... :)





ptg sebelum AIDILADHA...

salam semua... salam aidiladha... moga pengorbanan kita akn diberikan balasan olehNYA.. amin
arini aku still keje...pekerja berdedikasi kan...uiks..... b4 balik rmh arini, terjah la gedung tdung paling femes kat kuala trg ni..( sape org k.trg pasti tau lokasinya).... jalan teramat la jem strawberry + nenas..hikhik..

5.30pm



6.15 pm



7.30 pm




namun kami berjaya smpai ke destinasi dgn selamatnye.... lalalalalala





Wednesday, November 17, 2010

Gempa bumi kuat gegar Laut Banda, awal pagi ini

KUALA LUMPUR: Satu gempa bumi kuat berukuran 6.0 pada skala Richter melanda Laut Banda, Indonesia kira-kira 4.06 pagi ini.
Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan berkata pusat gempa itu terletak 399 kilometer tenggara Ambon dan 1,831 kilometer di Tawau, Sabah. - Bernama





Ayu Raudhah: Konsep Fairy Tale Wedding Jadi Pilihan



Menghitung hari bakal bergelar ratu sehari, pelakon Ayu Raudhah mengakui berdebar menantikan saat tersebut. Bakal disatukan pada 21 Januari 2011 bersama Zaquan Adha di kampung halamannya, Alor Star, Ayu Raudhah mengakui masih lagi memilih konsep yang bersesuaian untuk majlis perkahwinannya.
Namun, sama seperti gadis lain, aktres berusia 26 tahun ini berharap impiannya untuk mengetengahkan konsep 'fairy tale' akan dapat direalisasikan.
"Saya berharap majlis perkahwinan nanti dapat buat konsep 'fairy tale'. Memang minat sangat dengan konsep tersebut tapi kalau buat tema sebegitu bukan baju atau pelamin sahaja yang kena ikut dengan tema serta konsepnya, tapi yang lain-lain pun sama.
"Maksud saya, orang ramai yang datang pun kenalah sporting dan mengayakan pakaian berkonsep macam itu sebagai sokongan. Jadi sekarang ini saya sedang memikirkan mengenainya dan berharap ia akan dapat terlaksana," katanya.
Ayu ditemui pada majlis pra tonton program baru Astro Warna, di Cathay, Cineleisure, Damansara, semalam menjelaskan, dia kini dalam proses melengkapkan dirinya untuk bergelar seorang isteri yang sempurna.
"Sekarang saya sedang belajar memasak sebab Zaquan ini jenis yang suka makan kat rumah. Dia tak suka sangat makan kat luar jadi saya sedang belajar masakan kegemarannya. antara ialah tempoyak ikan patin dan ayam. Insyaallah saya akan cuba menjadi isteri yang baik," jelasnya yang sudah pun menerima tajaan pakaian daripada beberapa pereka antaranya Calvin Thoo, Rizman Ruzaini dan Man Kajang.
Menyambung perbualan, adik kepada Rozita Che Wan ini berkata, selepas pertukaran status kelak, dia akan lebih selektif terhadap watak yang ingin diterima serta mungkin akan menghadkan aktiviti lakonannya.
"Setakat ini, dia bagi saya berlakon tapi saya sendiri mahu mengurangkan aktiviti lakonan sebab bimbang tak mampu bahagikan masa antara rumahtangga dan kerja. Tapi saya masih belum terfikir pula mahu berhenti berlakon kerana ini bidang kerjaya saya," kata anak ketujuh dari sembilan beradik ini.
Dalam pada itu, Ayu turut ditanya mengenai perselisihan faham antaranya dengan Rita Rudaini, jelas Ayu, dia seboleh mungkin tidak mahu lagi menyentuh mengenai urusannya dengan bakal birasnya itu.
"Kalau boleh saya tak mahu bercakap mengenai perkara ini sebab takut jadi lain pula. Tapi dakwaan yang mengatakan saya penyebar cerita memang saya sangkal kerana saya tak pernah masuk campur mengenai hal mereka. Apa pun saya sudah bersedia untuk menghadapi segalanya setelah berkahwin dengan Zaquan kelak dan menjadi sebahagiandaripada keluarganya," katanya tenang.

Sunday, November 14, 2010

tensen = ice cream...

aduh la... keje makin bertimbun... bila nk siap ni????? hmm...
sebagai ganjaran atas keje2 ku arini..
nilah dia













Saturday, November 13, 2010

Eno & Ewan Wedding..

entry kali ni pasal kazen aku punye wedding....hish, apa ni bru nk tempek kat blog ker?? padahal diorg dah lama kawen..hehe..bior r...ada aku kisah.. :p
ni lah kazen perempuan pertama sblh ayah aku kawen....next turn adalah aku!! oh tidakkk.. huhu
sblm aku tempek pic majlis tu, aku nk corat coret sikit pasal pengantin
~pengantin perempuan :  war norizzah ahmad (27 tahun)
~pengantin lelaki :  mohd hazwan ishak (27 tahun)
~detik perkenalan~ semasa study di kolej mara kuantan
~ akad nikah~16 okt 2010 @ 10.30 pagi di masjid kuala berang,trg
~ sanding sebelah perempuan~ 2 petang 

              
                   lepas akad nikah       

                  

abg & adik ipar



family sebelah perempuan ( ramai dah dah keluar dari masjid ni)




sanding

~ hantaran utk pengantin lelaki~








utk pengantin perempuan








amik berkat nih..hehehe

ni je pic yg sempat aku snap!!.
huhu

pape pun slamat pengantin bru.....
kenduri sebelah pihak lelaki 31 hb oktober,... di kuala lumpur..
aku tidak dapat menghadirkan diri.. sob sob....



Wednesday, November 10, 2010

salah org

ada satu kisah yg agak lucu...ekeke.. gelak dulu sblm citer..
td aku online ler chat on fb tu... niat di hati hanye utk men"chatting"kan diri dgn my best frenz.. tetibe...



ada sorng mmber skampung aku say hai...heran jgk aku ...yelah..nk dikatakan rapat tkdelah sgt.. sekadar kawan skampung.. mamat ni act dah kawen dah.. ..yg mengherankan aku....dia cite bagai nk rak!!
jupe aku, makan ice cream..aik??? bila masa aku makan ice cream dgn dia??  ah?
tetibe aku teringat.. msti dia ingat aku ni mber dia....
kebetulan nama kami hampir sama.. cume si member dia ada "CT" didepan.. bila dia sebut nama ct bru ler teringat...hahahahahahahahaha..............salah org upenya
si mamat ni siap cakap lg.. aku ni dah berubah..lalalalalalala..


last skali aku bengang.. :sila usha kembali profile sy yer!!! tak lama selepas itu, dia siap mintak maaf sbb terlalu emo..tp smpat lg cober line.. katanya "sekadar bertanya'..ceh.. cober line btl mamat ni..hahaha
tp langsung tk sentuh pasal salah org tuh..hahahahahaha

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, November 9, 2010

tajul oh tajul

entry kali ni aku tujukan spesel wat my kazen.... Mohammad Tajul Hafiz bin Abd Rashid..


   raya 2010... first time berbaju melayu..


 
gaya mcm org besar dah..huhu
 
05/11/10














yg paling best..tajul sudah pandai panggil namaku.. kak wa!!! ekeke




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 30, 2010

30 Nov 2010

hai semua!!! lamanya aku tk post entry.. huhuhu.. bz + tkde masa... <- act malas sebenornya..hahaha
skrg ni aku sedang bermalasan di rumah.. indahnya idup......lalalalalalalalaa
keje??? act pg td aku pegi keje macam biasa...sblm nk g keje tu aku dah rasakan kelainannya... bibir ku membengkak yang amat.. muka aku dah jadi lain..huhu.. teramat la len.. kalu EN CB tgk aku , msti tk cam..hahaha.. tgh bersiap2 tu dah terdetik dalam ati " kalu amik MC je arini aci tak??? "
tp bile fikirkan arini ada stock take n aku perlu siapkan keje... aku gagahkan diri gak.. dgn harapan aku berjaya menahan diri smpai ke ptg...
so aku gagahkan diri buat keje... pick up call mcm biasa...key in ubs mcm biasa....tp bile ofis mate dtg jupe aku n tegur bibir aku.. aduh!! tk larat tetibe dtg.... kepala makin memberat..ofismate suh mc je... so aku mintak izin bos nk balik...so bos dgn murah hatinye izinkan .. cume dia nampak heran knp bibir aku jadi mcm tu...
tq bos!!!


korang smua pn msti heran kan.. act, 2,3hari lepas aku sakit gigi.. so tk g klinik pun..huhu
aku telan je ubat sakit gigi kat kedai atuk aku..asenya dah 2,3hari dah aku telan pil tu...
mlm td my mum dah perasan.. "hey, nape bibir tebal sgt tu???"
lantas aku tgk cermin.. ya ALLAH... knp ni???
so redha je tanpa buat pape.. dgn harapan.. bgun tido pg esok, everythings is ok...insya ALLAH...
so lepas my bos izinkan aku balik, aku dgn senangnya ati pulang la ke rmh.. home sweet home..lalalalala
act ingat nk g klinik panel ofis,.,.tp ase mcm jauh je,,huhu.. so aku singgah farmasi je beli ubat.. diorg ckp mybe aku allergic pd ubat yg aku makan tu kot..huhu
arap2 lepas ni surut la bengkak ni...insyaALLAH... aku nk g keje.. bertimbun keje kat ofis tu..huwaaa...
kalu smpai malam ni takde pape perubahan, jawapnya aku kene g klinik jgk la...



Sunday, November 21, 2010

Elyana Sah Bergelar Isteri Khairul Anuar


Elyana dan suaminya selepas majlis pernikahan mereka di Duchess, Jalan Ampang, malam Jumaat. - Foto The Star oleh SHAARI CHE MAT
KUALA LUMPUR: Dengan sekali lafaz, Khairul Anuar Husin, 36, sah menjadi suami kepada penyanyi dan pelakon Erneelya Elyana Emrizal, 23, atau Elyana selepas diijabkabulkan di Duchess Place, Jalan Ampang, di sini, Jumaat.
Pasangan ini dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan sendiri Emrizal Shamsuddin sambil disaksikan Imam Masjid Datuk Keramat, Azizan Othman pada pukul 9.40 malam, Jumaat.
Pasangan pengantin tiba pada pukul 9.15 malam dengan diiringi sebanyak tujuh dulang hantaran bagi pihak lelaki dan tujuh dulang juga dibalas pihak perempuan.
Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM80 dan wang hantaran sebanyak RM22,000.
Pengantin dinikahkan sendiri oleh bapa Elyana, Emrizal Shamsuddin
Majlis pernikahan yang berkonsepkan senibina Islam ini menggunakan khidmat Arma Wedding Couture dan Ary Wedding Couture bagi melakar pelamin ratu sehari mereka.
Kedua-dua mempelai mengenakan pakaian berwarna biru firus rekaan pereka fesyen terkenal Hatta Dolmat, manakala solekan dan dandanan oleh Saidatulnisa Aminuddin.
Majlis pernikahan itu dihadiri lebih 200 tetamu yang terdiri daripada ibu bapa, keluarga dan sanak saudara terdekat mempelai.
Majlis persandingan akan diadakan pada hari Sabtu pukul 12 tengah hari untuk jemputan keluarga dan 8 malam bagi jemputan media dan rakan-taulan.

Saturday, November 20, 2010

Kek Coklat spesel edition... Part 1












p/s~ esok2 aku updated entry ni okies!!!

Thursday, November 18, 2010

Tajul .... 17/11/10

sy demam...





peace :)




sy majuk ni.. tak tengok camera pun!!!
 



kak wa berjaya tarik perhatian sy....




sudah senyum.....




:)




sy cube amik pic sendiri, gune hp k.wa..
tp nampak mata jelah.. 



hampir menjadi dah pic ni...




yes!!! berjaya... tq k.wa ajar adik snap pic.. :)


p/s: kali ni adik tolong k.wa updated blog k.wa..hehehe
cume pic je utk entry ni..sory k.wa <~ tajul... :)





ptg sebelum AIDILADHA...

salam semua... salam aidiladha... moga pengorbanan kita akn diberikan balasan olehNYA.. amin
arini aku still keje...pekerja berdedikasi kan...uiks..... b4 balik rmh arini, terjah la gedung tdung paling femes kat kuala trg ni..( sape org k.trg pasti tau lokasinya).... jalan teramat la jem strawberry + nenas..hikhik..

5.30pm



6.15 pm



7.30 pm




namun kami berjaya smpai ke destinasi dgn selamatnye.... lalalalalala





Wednesday, November 17, 2010

Gempa bumi kuat gegar Laut Banda, awal pagi ini

KUALA LUMPUR: Satu gempa bumi kuat berukuran 6.0 pada skala Richter melanda Laut Banda, Indonesia kira-kira 4.06 pagi ini.
Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan berkata pusat gempa itu terletak 399 kilometer tenggara Ambon dan 1,831 kilometer di Tawau, Sabah. - Bernama





Ayu Raudhah: Konsep Fairy Tale Wedding Jadi Pilihan



Menghitung hari bakal bergelar ratu sehari, pelakon Ayu Raudhah mengakui berdebar menantikan saat tersebut. Bakal disatukan pada 21 Januari 2011 bersama Zaquan Adha di kampung halamannya, Alor Star, Ayu Raudhah mengakui masih lagi memilih konsep yang bersesuaian untuk majlis perkahwinannya.
Namun, sama seperti gadis lain, aktres berusia 26 tahun ini berharap impiannya untuk mengetengahkan konsep 'fairy tale' akan dapat direalisasikan.
"Saya berharap majlis perkahwinan nanti dapat buat konsep 'fairy tale'. Memang minat sangat dengan konsep tersebut tapi kalau buat tema sebegitu bukan baju atau pelamin sahaja yang kena ikut dengan tema serta konsepnya, tapi yang lain-lain pun sama.
"Maksud saya, orang ramai yang datang pun kenalah sporting dan mengayakan pakaian berkonsep macam itu sebagai sokongan. Jadi sekarang ini saya sedang memikirkan mengenainya dan berharap ia akan dapat terlaksana," katanya.
Ayu ditemui pada majlis pra tonton program baru Astro Warna, di Cathay, Cineleisure, Damansara, semalam menjelaskan, dia kini dalam proses melengkapkan dirinya untuk bergelar seorang isteri yang sempurna.
"Sekarang saya sedang belajar memasak sebab Zaquan ini jenis yang suka makan kat rumah. Dia tak suka sangat makan kat luar jadi saya sedang belajar masakan kegemarannya. antara ialah tempoyak ikan patin dan ayam. Insyaallah saya akan cuba menjadi isteri yang baik," jelasnya yang sudah pun menerima tajaan pakaian daripada beberapa pereka antaranya Calvin Thoo, Rizman Ruzaini dan Man Kajang.
Menyambung perbualan, adik kepada Rozita Che Wan ini berkata, selepas pertukaran status kelak, dia akan lebih selektif terhadap watak yang ingin diterima serta mungkin akan menghadkan aktiviti lakonannya.
"Setakat ini, dia bagi saya berlakon tapi saya sendiri mahu mengurangkan aktiviti lakonan sebab bimbang tak mampu bahagikan masa antara rumahtangga dan kerja. Tapi saya masih belum terfikir pula mahu berhenti berlakon kerana ini bidang kerjaya saya," kata anak ketujuh dari sembilan beradik ini.
Dalam pada itu, Ayu turut ditanya mengenai perselisihan faham antaranya dengan Rita Rudaini, jelas Ayu, dia seboleh mungkin tidak mahu lagi menyentuh mengenai urusannya dengan bakal birasnya itu.
"Kalau boleh saya tak mahu bercakap mengenai perkara ini sebab takut jadi lain pula. Tapi dakwaan yang mengatakan saya penyebar cerita memang saya sangkal kerana saya tak pernah masuk campur mengenai hal mereka. Apa pun saya sudah bersedia untuk menghadapi segalanya setelah berkahwin dengan Zaquan kelak dan menjadi sebahagiandaripada keluarganya," katanya tenang.

Sunday, November 14, 2010

tensen = ice cream...

aduh la... keje makin bertimbun... bila nk siap ni????? hmm...
sebagai ganjaran atas keje2 ku arini..
nilah dia













Saturday, November 13, 2010

Eno & Ewan Wedding..

entry kali ni pasal kazen aku punye wedding....hish, apa ni bru nk tempek kat blog ker?? padahal diorg dah lama kawen..hehe..bior r...ada aku kisah.. :p
ni lah kazen perempuan pertama sblh ayah aku kawen....next turn adalah aku!! oh tidakkk.. huhu
sblm aku tempek pic majlis tu, aku nk corat coret sikit pasal pengantin
~pengantin perempuan :  war norizzah ahmad (27 tahun)
~pengantin lelaki :  mohd hazwan ishak (27 tahun)
~detik perkenalan~ semasa study di kolej mara kuantan
~ akad nikah~16 okt 2010 @ 10.30 pagi di masjid kuala berang,trg
~ sanding sebelah perempuan~ 2 petang 

              
                   lepas akad nikah       

                  

abg & adik ipar



family sebelah perempuan ( ramai dah dah keluar dari masjid ni)




sanding

~ hantaran utk pengantin lelaki~








utk pengantin perempuan








amik berkat nih..hehehe

ni je pic yg sempat aku snap!!.
huhu

pape pun slamat pengantin bru.....
kenduri sebelah pihak lelaki 31 hb oktober,... di kuala lumpur..
aku tidak dapat menghadirkan diri.. sob sob....



Wednesday, November 10, 2010

salah org

ada satu kisah yg agak lucu...ekeke.. gelak dulu sblm citer..
td aku online ler chat on fb tu... niat di hati hanye utk men"chatting"kan diri dgn my best frenz.. tetibe...



ada sorng mmber skampung aku say hai...heran jgk aku ...yelah..nk dikatakan rapat tkdelah sgt.. sekadar kawan skampung.. mamat ni act dah kawen dah.. ..yg mengherankan aku....dia cite bagai nk rak!!
jupe aku, makan ice cream..aik??? bila masa aku makan ice cream dgn dia??  ah?
tetibe aku teringat.. msti dia ingat aku ni mber dia....
kebetulan nama kami hampir sama.. cume si member dia ada "CT" didepan.. bila dia sebut nama ct bru ler teringat...hahahahahahahahaha..............salah org upenya
si mamat ni siap cakap lg.. aku ni dah berubah..lalalalalalala..


last skali aku bengang.. :sila usha kembali profile sy yer!!! tak lama selepas itu, dia siap mintak maaf sbb terlalu emo..tp smpat lg cober line.. katanya "sekadar bertanya'..ceh.. cober line btl mamat ni..hahaha
tp langsung tk sentuh pasal salah org tuh..hahahahahaha

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, November 9, 2010

tajul oh tajul

entry kali ni aku tujukan spesel wat my kazen.... Mohammad Tajul Hafiz bin Abd Rashid..


   raya 2010... first time berbaju melayu..


 
gaya mcm org besar dah..huhu
 
05/11/10














yg paling best..tajul sudah pandai panggil namaku.. kak wa!!! ekeke




KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA