CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Wednesday, June 27, 2012

Thursday, June 21, 2012

Jom Praktis Lidah

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam,"Kenapa kau ketip kuku kaki kau, Ketam... kenapa?"


Ketam kata,Kuketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kuku ku kelurut, kita kena ketiplah!"



Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan,"Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"

Ketam ketawa,



Kah..kah..kah..kah..kih..kih..kih..kih..Kuh..kuh..kuh..kuh!!

Kodok..Kodok..kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?" Kodok kata kepada Ketam, "

Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"



Ketam kilas, "Kelakar."

"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok.

Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok keperok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk !", kepala Ketam kehancuran kerana kena keperok Kodok.

Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau keperok kepalaku?

“Kan kesakitan."

Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepala kena keperok.




p/s: lenkali saya share Cerita yg bermula dengan huruf C plak.. stay tune…..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Tuesday, June 19, 2012

Buffered Earnings (Feb- Mac 2012)



ALHAMDULLILAH


Dah lama sebenarnya tak bukak Nuffnang... baru2 ni bila bukak, semua BE (Buffered Earnings) dah jadi ME (Metered Earnings) huhu.. harap lepas ni ada lagi la rezeki utk dapat BE baru.. Sudi2lah ye bagi BE baru utk blog kecik ni ye NUFFNANG…

Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang.. Alhamdulilah



:: Buffered Earnings 2012 : ke 3,4,5,6,7,8,9,10 (18/06/2012) ::



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Monday, June 18, 2012

Ulang tahun ke -2


Sedar tak sedar sudah dua tahun rupenya aku berblogging.. masih ingat lagi beberapa tahun lepas,sekitar tahun 2009.. aku mule berjinak2 dengan blog ni semasa keje kat sebuah kolej satu ofis dgn kak na.. masa tu sorang teman selalu berkongsi cerita pasal satu blog ni… tuan punya blog ni selalu bercerita pasal keletah anak perempuannya.. masa tu aku pun teruja utk membaca blog tersebut dan menjadi silent reader.. dan bermula di situ la aku mula berminat.. tak disangka2 seorang teman lama memberikan link blognya ( telah diremove) utk aku baca.. dan aku mula belajar utk buat blog sendiri.. itupun melalui YM dan yang diajar sekadar basic je selebihnya aku xplore sendiri,hehe.. dan akhirnya terhasil lah blog ni.. TQ mama rima marissa & rima medina..


Blog aku ni adalah blog peribadi aku utk bercerita (walaupun ceritanya tidaklah sebanyak blogger lain).. kadang2 aku selitkan juga isu-isu semasa mahupun hiburan. Sejujurnya aku mahu jadikan “dairi online “ ni sebagai rujukan pada masa depan..dari dulu lagi aku memang suka tulis dairi..setiap tahun pasti ada dairi baru..hehe.. tapi disebabkan kekangan masa, banyak cerita hanya bertapa dalam draft..huhu.. masa aku utk mengupdate blog amat terhad.. Cuma setiap hari “membuka blog sendiri” adalah rutin wajib aku di ofis.dan melalui blog sendiri tulah aku “melawat” blog teman2 yg telah tersenarai dalam bloglist aku tu.. walaupun sekadar “silent reader” ..tidak pernah bersua muka, namun bila membaca nukilan blogger lain, terasa seakan rapat sangat..

Dengan blog ni jugalah bermacam2 pahit manis suka duka kehidupan telah dilalui..sekurang2nya boleh dijadikan sebagai panduan hidup aku di masa depan. Dan blog ni juga pernah menjadi “penghubung “ antara aku dan chenta hatiku.. masa tu kami terpisah disebabkan “sesuatu “, dan aku luahkan segalanya disini dan sidia telah membaca warkah tersebut dan menghubungi aku. Hubungan kami kembali terjalin…

ALHAMDULILAH… TQ ALLAH..

Dan sempena genap usia 2 tahun blog aku ni, aku akan membuat “rombakan” bloglist.. yang mana blog yg selalu aku terjah akan diutamakan.. dan aku juga akan cuba utk mengupdate blog ni selalu.. don’t malas2 lagi r… hahaha
Semoga blog ni tidak berhabuk lagi..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday (6)

 sangat merindui ini tempat dan orang disana....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 27, 2012

Thursday, June 21, 2012

Jom Praktis Lidah

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam,"Kenapa kau ketip kuku kaki kau, Ketam... kenapa?"


Ketam kata,Kuketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kuku ku kelurut, kita kena ketiplah!"



Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan,"Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"

Ketam ketawa,



Kah..kah..kah..kah..kih..kih..kih..kih..Kuh..kuh..kuh..kuh!!

Kodok..Kodok..kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?" Kodok kata kepada Ketam, "

Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"



Ketam kilas, "Kelakar."

"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok.

Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok keperok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk !", kepala Ketam kehancuran kerana kena keperok Kodok.

Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau keperok kepalaku?

“Kan kesakitan."

Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepala kena keperok.




p/s: lenkali saya share Cerita yg bermula dengan huruf C plak.. stay tune…..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Tuesday, June 19, 2012

Buffered Earnings (Feb- Mac 2012)



ALHAMDULLILAH


Dah lama sebenarnya tak bukak Nuffnang... baru2 ni bila bukak, semua BE (Buffered Earnings) dah jadi ME (Metered Earnings) huhu.. harap lepas ni ada lagi la rezeki utk dapat BE baru.. Sudi2lah ye bagi BE baru utk blog kecik ni ye NUFFNANG…

Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang.. Alhamdulilah



:: Buffered Earnings 2012 : ke 3,4,5,6,7,8,9,10 (18/06/2012) ::



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Monday, June 18, 2012

Ulang tahun ke -2


Sedar tak sedar sudah dua tahun rupenya aku berblogging.. masih ingat lagi beberapa tahun lepas,sekitar tahun 2009.. aku mule berjinak2 dengan blog ni semasa keje kat sebuah kolej satu ofis dgn kak na.. masa tu sorang teman selalu berkongsi cerita pasal satu blog ni… tuan punya blog ni selalu bercerita pasal keletah anak perempuannya.. masa tu aku pun teruja utk membaca blog tersebut dan menjadi silent reader.. dan bermula di situ la aku mula berminat.. tak disangka2 seorang teman lama memberikan link blognya ( telah diremove) utk aku baca.. dan aku mula belajar utk buat blog sendiri.. itupun melalui YM dan yang diajar sekadar basic je selebihnya aku xplore sendiri,hehe.. dan akhirnya terhasil lah blog ni.. TQ mama rima marissa & rima medina..


Blog aku ni adalah blog peribadi aku utk bercerita (walaupun ceritanya tidaklah sebanyak blogger lain).. kadang2 aku selitkan juga isu-isu semasa mahupun hiburan. Sejujurnya aku mahu jadikan “dairi online “ ni sebagai rujukan pada masa depan..dari dulu lagi aku memang suka tulis dairi..setiap tahun pasti ada dairi baru..hehe.. tapi disebabkan kekangan masa, banyak cerita hanya bertapa dalam draft..huhu.. masa aku utk mengupdate blog amat terhad.. Cuma setiap hari “membuka blog sendiri” adalah rutin wajib aku di ofis.dan melalui blog sendiri tulah aku “melawat” blog teman2 yg telah tersenarai dalam bloglist aku tu.. walaupun sekadar “silent reader” ..tidak pernah bersua muka, namun bila membaca nukilan blogger lain, terasa seakan rapat sangat..

Dengan blog ni jugalah bermacam2 pahit manis suka duka kehidupan telah dilalui..sekurang2nya boleh dijadikan sebagai panduan hidup aku di masa depan. Dan blog ni juga pernah menjadi “penghubung “ antara aku dan chenta hatiku.. masa tu kami terpisah disebabkan “sesuatu “, dan aku luahkan segalanya disini dan sidia telah membaca warkah tersebut dan menghubungi aku. Hubungan kami kembali terjalin…

ALHAMDULILAH… TQ ALLAH..

Dan sempena genap usia 2 tahun blog aku ni, aku akan membuat “rombakan” bloglist.. yang mana blog yg selalu aku terjah akan diutamakan.. dan aku juga akan cuba utk mengupdate blog ni selalu.. don’t malas2 lagi r… hahaha
Semoga blog ni tidak berhabuk lagi..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday (6)

 sangat merindui ini tempat dan orang disana....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA