CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Friday, December 31, 2010

Yang Terindah..

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah
  p/s~ lagu yang amat2 beri makna buat K.A.M.I...moga cinta kami sentiasa dalam rahmatNYA.. amin..lobiu dear...  

  

kembali tenang

alhamdulilah.. jiwa ku kembali tenang..
setenangnya air di kali...hehehe
hmm.. biarlah ketenangan ini berpanjangan
lobiu dear....lalalalalala



Wednesday, December 29, 2010

malam ini.. 29 dec 2010


jiwa saya tidak tenteram malam ni..
resah gelisah..
risau + bimbang
en kekasih mendiamkan diri tiba2..
tanpa sebarang sms
tanpa sebarang call..
kali terakhir dia call saya malam tadi..
itupun utk buat  report terkini

" yang, abg otw to sg lembing, balik lewat mlm ni"


call tidak berjawap
msg tidak berbalas..
saya cuba utk think +ve..
sbb saya tau dia sayang saya
saya sayang dia

sepanjang hari ni jiwa saya kosong...
tidak dapat menumpukan pada keje yg bertimbun di atas meja

saya rindukan dia
saya rindukan suara dia
saya rindukan gelak tawa dia
saya rindukan lawak jenaka dia...


i'm really2 miss him :(




................

R.I.N.D.U



Tuesday, December 28, 2010

hobi baru..

akhir2 ni aku terpikir utk mencari "sumthing' yg baru dlm idup aku.. kbtln anty aku bercuti ke cameron, so aku kim lah benda alah ni...tq ye cikde...len kali blh la kirim lagi..huhu
cube teka apakah itu???


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

taraaaa.
ini dia






ekekeke
yang kecik itu aku letak kat ats meja di ofis..
nk bagi "hidup" meja aku tu..
yg besar itu aku letak kat rmh je.... dalam rmh..haha.. tktau nk letak mane..
ada sape2 tau tak mcmne penjagaan kaktus ini??
nti kan tk sempat nk ber"hobi" dah layu ditasik madu..hehehe




Friday, December 24, 2010

setelah 2 minggu..

ai smua... lamanye aku tk update blog ni.. rindu la plak..ekeke...
dah tempoh 2 minggu ni aku keje non stop.. arini bru blh rehat2 kat rmh..





yelah interim audit bru je selesai smalam.. sblm tu usah cakap la... siang malam aku keje utk siapkan report.. hmm.. jumaat lepas pun terpakse ke ofis..nasib baik la ofis mate finance dept yg len pun ada skali.... tp diaorg stay smpai kul 8 mlm je.. tinggallah aku sorg2 kat ofis smpai kul 12..huhuhu
my father n en kekasih asyik call je.. yelah dah tau aku sorg2 kat ofis.. mak aku plak tkde kat rmh sbb pergi kedah... atuk aku sorg kat rmh.. risau jgk aku..tp nk buat mcm ne kan..lgpun sblm pegi keje aritu aku dah bgtau dia.. aku akan stay kat ofis aritu..
masa stay sorg2 kat ofis tu perasaan takut tu mmgla ada...huhuhuhu.. aku ni bknnya berani sgt..ekeke..
tp ntah mcm ne keberaniaan dtg mlm tu..alhamdulilah, keje utk aritu berjaya di siapkan..
keje non stop smpailah smlm.. otak sudah tepu.... arini aku bermalasan di rmh.. so la bru kuar cuti mata..hahaha
en kekasih plak telah merancang sesuatu..tp aku benar2 blum bersedia.....thanks dear coz understand...
lobiu so much dear...



Sunday, December 12, 2010

lalalalalalalalala



12 DEC 2010
arini saya sgt gembira..
kenapa saya gembira???
sbb ada org buat sy bergelak ketawa sepanjang hari...
saya suka arini ni..
moga mood sy arini ni akan berlarutan ..
biarpun interim audit sudah tak sampai seminggu.,...waaaaaaaaaaa





Saturday, December 11, 2010

Tiga Parah Bas Terbabas Di Gua Tempurung

IPOH: Tiga pelajar Institut Kemahiran Mara (IKM) Jasin, Melaka parah apabila bas yang mereka naiki terbabas dan terbalik di kilometer 304.5 Lebuhraya Utara Selatan, dekat Gopeng, Sabtu.
Ketiga-tiga pelajar berusia antara 19 dan 23 tahun itu kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun, di sini.
Kejadian pada pukul 6 petang itu membabitkan bas yang dalam perjalanan pulang ke Melaka selepas menghadiri majlis makan tengah hari Jawatankuasa Perwakilan Pejalar (JPP) di Cameron Highlands.
Bas terbabit membawa 41 penumpang terdiri daripada pelajar, pensyarah dan anggota keluarga mereka serta lima pemandu.
Kesemua mereka hanya mengalami luka ringan, kata Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Ipoh Mohd Aminuddin Abdul Rahim ketika dihubungi di sini.
Beliau berkata bas itu dipercayai terbabas ketika mengelak sebuah bas lain ketika menuruni kawasan Gua Tempurung dalam keadaan hujan lebat.
"Kemungkinan brek yang tidak berfungsi dengan baik menyebabkan pemandu bas gagal mengawal kenderaan itu menyebabkannya terbabas ke dalam longkang dan terbalik," katanya. - BERNAMA




Shuib (Sepah) Mengaku Bertunang Dengan Siti Sarah

SEPANG: Ahli kumpulan Sepah iaitu Shahmira Muhammad, 26 atau Shuib akhirnya mengakui sudah mengikat tali pertunangan dengan penyanyi Siti Sarah Raisudin pada 16 November lalu.
Bekas juara program Raja Lawak musim ketiga itu membuat pengakuan tersebut bagi menjawab desas-desus berita perkahwinannya yang dikatakan bakal berlangsung pada Januari depan.
Menurut Shuib yang ditemui pada acara Amazing Race ala Bujang Sepah di Golden Palm Tree Resort, Sepang, Jumaat, perkara tersebut terpaksa dirahsiakan daripada pengetahuan media demi menghormati permintaan kekasihnya itu.
"Saya akui kami sudah bertunang pada 16 November lalu di Kuala Selangor dan perkara itu terpaksa dirahsiakan demi menghormati permintaan Sarah.
"Kegagalan pertunangannya yang lalu membuatkan Sarah lebih selesa jika perkara itu tidak dihebohkan selagi belum tiba masanya," katanya yang sudah mengenali Sarah sejak setahun dua bulan yang lalu.
Tambah Shuib, perancangan awal mereka untuk melangsungkan perkahwinan pada 16 Januari depan juga terpaksa ditangguhkan ekoran jadual kerjanya yang terlalu padat kini.
"Kalau ikut perancangan awal, kami akan berkahwin pada 16 Januari depan tapi jadual kerja saya yang terikat dengan penggambaran hingga 15 Januari depan menjadikan perancangan itu terpaksa ditangguhkan.
"Kami masih belum dapat tentukan tarikh perkahwinan buat masa ini tapi mungkin selepas saya tamat penggambaran," katanya yang mengakui persiapan sedang rancak disiapkan oleh keluarga masing-masing.




Mayat Keempat Tragedi Di Cendering Ditemui

KUALA TERENGGANU: Satu lagi mayat ditemui di Pantai Pandak, Cendering, di sini petang ini, menjadikan angka kematian dalam kejadian lemas di pantai itu semalam kini berjumlah empat orang, dengan seorang lagi masih hilang.
Mayat S.Moghan, 21, ditemui terdampar di tepi pantai kira-kira pukul 5.25 petang oleh orang awam, hampir lima jam selepas mayat S.Reymond, 26, ditemui pada Sabtu, dan kedua-dua mayat kini berada Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat.
Penolong Pegawai Penguasa Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu Khairul Anwar Ahmad berkata operasi mencari seorang lagi pemuda, A.Vijay Kumar, 18, yang hilang dalam kejadian semalam, dihentikan pukul 6 petang ini berikutan keadaan ombak besar dan cuaca semakin gelap.
"Bagaimanapun operasi mencari di pesisir pantai diteruskan 24 jam, hanya operasi di laut dihentikan, dan ia akan disambung semula pagi esok," katanya kepada pemberita di sini.
Kejadian semalam berlaku pada kira-kira pukul 2 petang semasa enam bersaudara yang berasal dari Kampung Jawa, Klang, Selangor itu sedang berkelah di pantai berkenaan, dan selain Moghan serta S.Reymond, dua lagi yang maut dalam kejadian itu ialah kakak Reymond, Kumutha, 28, dan adiknya Roshini, 16.
Seorang lagi yang yang terlibat dalam kejadian semalam, G.Mathevii, 19, masih dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospital Sultanah Nur Zahirah, dan keadaannya kritikal.
Terdahulu Timbalan Ketua Polis Terengganu Datuk Hamzah Jamil ketika ditemui di tempat kejadian berkata tragedi itu bermula apabila salah seorang daripada mereka dihanyutkan ombak besar.
Beliau berkata keadaan ombak besar dan pasir jerlus di pantai itu adalah antara faktor kejadian berlaku, dan menurutnya pihak berkuasa tempatan turut meletakkan tanda amaran melarang pengunjung mandi di pantai kerana kawasan itu berbahaya.
Sementara itu bapa kepada tiga beradik yang lemas dalam kejadian itu, V.Shanmugan, 47, berkata beliau ada melarang anak-anaknya itu daripada turun ke laut semasa menerima panggilan telefon daripada mereka semalam.
"Setengah jam kemudian saya terima panggilan telefon yang memberitahu ketiga-tiga mereka sudah hilang," katanya. - BERNAMA 



Friday, December 10, 2010

Raja Farah Mahu Bersanding Dalam Laut



KUALA LUMPUR: Aktres Raja Farah Raja Aziz, 22, dan suaminya, Megat Bashirun Qhuyum Datuk Zakaria, 25, memilih dasar laut untuk mengabadikan majlis persandingan mereka.
Majlis berkenaan akan diadakan di Pulau Perhentian, Terengganu pada Mac atau April 2011.
Kedua-dua merancang untuk membuat pelamin pada kedalaman tiga meter di dalam laut berkenaan.
Sebelum ini pasangan pelakon Rozie Rashid dan bekas penyanyi kumpulan Medicine, Ijam, pernah mengadakan majlis serupa di pulau berkenaan.
Menariknya, dalam persandingan itu, Raja Farah dan Megat Bashirun akan turut diiiringi tujuh hingga lapan buah bot laju sebelum mereka menyelam ke dalam air.
“Kami akan menaiki sebuah bot yang dihias cantik sebelum bersanding di dalam laut. Selain membina pelamin dalam air, kami turut menyediakan pemain kompang untuk memeriahkan majlis.
“Resepsi ini hanya dihadiri kira-kira 20 hingga 30 orang penyelam,” kata Farah yang terlebih dahulu akan berbulan madu di Pulau Sipadan, Sabah pada Januari atau Februari depan.
Sebelum itu, dia dijangka akan melangsungkan majlis resepsi secara besar-besaran di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini pada Februari 2011.
Bercerita lanjut tentang majlis tersebut, Farah dan Megat memilih tema perkahwinan ala-ala diraja dan tradisional dengan warna kuning keemasan.
Lebih istimewa, pasangan ini akan diarak di atas tandu oleh enam hingga lapan orang.
Sekali lagi mereka memilih pihak Reka Teemor sebagai perunding perkahwinan dan Photo Signature (gambar).
Kemungkinan Farah akan memilih pereka fesyen Qudyn untuk menghasilkan dua persalinan bagi upacara persandingan dan memotong kek.
“Memang impian kami untuk membuat resepsi seperti ini. Kami juga sengaja tidak menerima banyak penaja kerana mahu mengeluarkan duit sendiri. Dari situ, hasilnya lebih baik dan berpuas hati,” ujarnya yang merancang untuk menjemput 1,500 hingga 2,000 tetamu.
Pasangan ini bernikah pada 12 November lalu.

 sumber : mstar online


Dua Beranak Pengusaha Dobi Di Terengganu Rentung Dalam Kebakaran

KUALA TERENGGANU: Seorang ibu dan anak perempuannya yang sedang nyenyak tidur maut apabila rumah kedai sewa mereka di Kampung Batu Enam, Manir, terbakar malam tadi.
Mayat Nor Laila Yaacob, 41 dan anaknya Nor Hidayu Kauzi, 19, dari Kubang Kerian, Kelantan, ditemui dalam keadaan rentung dalam kebakaran pada 11.30 malam tadi.
Kebakaran di sebelah sebuah stesen minyak itu memusnahkan kedai dobi milik Nor Laila selain turut memusnahkan dua lagi premis perniagaan iaitu kedai menjual perisian komputer dan kedai kosmetik.
Nor Laila dan anaknya dipercayai terperangkap dalam bilik tidur dan kedua-dua mayat ditemui berdekatan.
Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu Mohd Fauzi Muda berkata pihaknya mendapat panggilan pada 11.32 malam tetapi ketika anggota bomba tiba di tempat kejadian, api sudahpun memusnahkan sebahagian rumah kedai berkenaan.
"Punca kebakaran masih disiasat," katanya kepada pemberita di tempat kejadian. Kedua-dua mayat dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat.Aanak sulung Nor Laila, Mohd Badrul Kauzi, 23 ketika ditemui, berkata beliau berada di Kota Baharu, Kelantan ketika dimaklumkan pihak polis mengenai kejadian.
Mohd Badrul berkata kali terakhir beliau menemui ibunya ialah seminggu yang lalu. Menurutnya jenazah ibu dan adiknya akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Demit, Kubang Kerian, sebaik bedah siasat selesai. - BERNAMA



Kek Coklat spesel edition... Part 2






sory byk2 ye semua..
entry pasal kek coklat kukus ni  dah "berzaman"
hehehehe..
arini aku teringat nk smbung entry part 1 tu..
aku upload lg skali pic2 kek coklat kukus ni..
ntah nape sejak 2 menjak ni aku giler sgt kpd kek coklat..
masa ari raya aidiladha aritu, 3 hari berturut aku buat kek coklat ni..
hahahaha 
first aku buat utk my uncle family..
diorg mmg suke makan...
happy aku tgk diorg makan...
dalam masa 5 minit je licin kek coklat aku tu..
alhamdulilah... :)
lepas tu aku buat plak utk smbut kedatangan x housemate aku time study dulu
kebetulan adik dia konvo kat trg..so alang2 leh jupe...
so kek coklat kedua tu adalah utk diorg 1 family...
selebihnya aku bg kat my bff ~ ustazah emmira...(dah lama janji nk bagi, akhirnye... dapat pujian lg tuh....ehehehe)
hari ke3 plak aku buat utk menjamu selera utk ofismate2..
hahaha
mmg gilos kan.. 3 hari berturut kek coklat
hahahaha..
(gamaknya nti en CB ari2 suh aku buat kek coklat, ekeke)

kali ni aku dgn murah ati, aku bg resepi kek kukus coklat ni..
act resepi ni aku dpt dari mber zaman skolah dulu.. ada sejarahnye mcmne len mtk resepi ni..
cube try test buat, eh.. bestla..
so buat lg..
dan lagi
dan lagi
lagi
...................
berapa byk lg la...
hahahaha

bahan A
- 1 cawan serbuk koko
- 1/2 cawan gula (ikut selera, kalu nk manis tambah lg)
-1 cawan air

bahan B
-4 biji telur
-butter cup (250gm)
-2 cawan tepung di ayak bersama soda bikarbonat..
-1/2 cawan gula kastor( ini pun ikut selera masing2)
-coklat rice (hiasan)

topping
-1/2 cawan susu pekat
-1/2 cawan serbuk koko van hounten
-1 sudu besar minyak masak  (kesemua bahan dimasak dgn api yg sederhana)

cara2
- bahan A dimasak hingga sebati dan sejukkan 2-3 jam
- pukul butter cup bersama gula pasir..
- masukkan telur sebiji demi sebiji hingga kembang.. dan pukul lg
- lepas tu masukan adunan tepung secara berselang seli dgn bahan A yg telah disejukkan
- tuangkan ke dalam acuan dan kukus selama 40 minit..
lepas tu sejukkan dah tuangkan adunan topping.. lepas tu hiaskan dengan coklat rice..kalu nk tukar hiasan lain pun blh.. mgikut citarasa n kreativiti masing2..
siap!!

senang kan???
hehehe
selamat mencuba....





Wednesday, December 8, 2010

aku merindui mu..........













 pic2 di atas sudah cukup mengambarkan betapa aku merinduinya...
bila kah agaknye dapat bertemu dgn chenta hati???
apakah next months??
next year ???
oh no!!!
lambat lg tuh...
dear, i miss u so much.....
hope lepas interim audit aku dapat cuti..
so that means lepas krismas..
lambat lg tu..
tk kisah la.. yg penting terubat rindu..
kalu slalu jupe pun boring jgk..
kejauhan ni yg mengajar erti rindu...
walaupun bermacam dugaan, aku kena kuat...
apa pun terjadi, akan aku cuba pertahankan cinta ni,.
dear, walaupun kau bukan yg pertama, biarlah yg terakhir dlm hidup ku....
i lebiu lebey la laling...



Tuesday, December 7, 2010

my BFF


ni dia my BFF
ustazah Nurul Emmira Mohd Yusuff..
kitorg kenal dari form 1 lagi.. tp asenya form 4 baru ler rapat..
hehehe
buat masa skrg ni... 
dialah telinga aku
tempat aku share masalah n citer..
hehehe
tq ye laling sbb sentiasa ada dgn i..
dgr citer2 i..
masalah2 i...
luv 2 so much!!
frenz 4ever na...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 31, 2010

Yang Terindah..

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah
  p/s~ lagu yang amat2 beri makna buat K.A.M.I...moga cinta kami sentiasa dalam rahmatNYA.. amin..lobiu dear...  

  

kembali tenang

alhamdulilah.. jiwa ku kembali tenang..
setenangnya air di kali...hehehe
hmm.. biarlah ketenangan ini berpanjangan
lobiu dear....lalalalalala



Wednesday, December 29, 2010

malam ini.. 29 dec 2010


jiwa saya tidak tenteram malam ni..
resah gelisah..
risau + bimbang
en kekasih mendiamkan diri tiba2..
tanpa sebarang sms
tanpa sebarang call..
kali terakhir dia call saya malam tadi..
itupun utk buat  report terkini

" yang, abg otw to sg lembing, balik lewat mlm ni"


call tidak berjawap
msg tidak berbalas..
saya cuba utk think +ve..
sbb saya tau dia sayang saya
saya sayang dia

sepanjang hari ni jiwa saya kosong...
tidak dapat menumpukan pada keje yg bertimbun di atas meja

saya rindukan dia
saya rindukan suara dia
saya rindukan gelak tawa dia
saya rindukan lawak jenaka dia...


i'm really2 miss him :(




................

R.I.N.D.U



Tuesday, December 28, 2010

hobi baru..

akhir2 ni aku terpikir utk mencari "sumthing' yg baru dlm idup aku.. kbtln anty aku bercuti ke cameron, so aku kim lah benda alah ni...tq ye cikde...len kali blh la kirim lagi..huhu
cube teka apakah itu???


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

taraaaa.
ini dia






ekekeke
yang kecik itu aku letak kat ats meja di ofis..
nk bagi "hidup" meja aku tu..
yg besar itu aku letak kat rmh je.... dalam rmh..haha.. tktau nk letak mane..
ada sape2 tau tak mcmne penjagaan kaktus ini??
nti kan tk sempat nk ber"hobi" dah layu ditasik madu..hehehe




Friday, December 24, 2010

setelah 2 minggu..

ai smua... lamanye aku tk update blog ni.. rindu la plak..ekeke...
dah tempoh 2 minggu ni aku keje non stop.. arini bru blh rehat2 kat rmh..





yelah interim audit bru je selesai smalam.. sblm tu usah cakap la... siang malam aku keje utk siapkan report.. hmm.. jumaat lepas pun terpakse ke ofis..nasib baik la ofis mate finance dept yg len pun ada skali.... tp diaorg stay smpai kul 8 mlm je.. tinggallah aku sorg2 kat ofis smpai kul 12..huhuhu
my father n en kekasih asyik call je.. yelah dah tau aku sorg2 kat ofis.. mak aku plak tkde kat rmh sbb pergi kedah... atuk aku sorg kat rmh.. risau jgk aku..tp nk buat mcm ne kan..lgpun sblm pegi keje aritu aku dah bgtau dia.. aku akan stay kat ofis aritu..
masa stay sorg2 kat ofis tu perasaan takut tu mmgla ada...huhuhuhu.. aku ni bknnya berani sgt..ekeke..
tp ntah mcm ne keberaniaan dtg mlm tu..alhamdulilah, keje utk aritu berjaya di siapkan..
keje non stop smpailah smlm.. otak sudah tepu.... arini aku bermalasan di rmh.. so la bru kuar cuti mata..hahaha
en kekasih plak telah merancang sesuatu..tp aku benar2 blum bersedia.....thanks dear coz understand...
lobiu so much dear...



Sunday, December 12, 2010

lalalalalalalalala



12 DEC 2010
arini saya sgt gembira..
kenapa saya gembira???
sbb ada org buat sy bergelak ketawa sepanjang hari...
saya suka arini ni..
moga mood sy arini ni akan berlarutan ..
biarpun interim audit sudah tak sampai seminggu.,...waaaaaaaaaaa





Saturday, December 11, 2010

Tiga Parah Bas Terbabas Di Gua Tempurung

IPOH: Tiga pelajar Institut Kemahiran Mara (IKM) Jasin, Melaka parah apabila bas yang mereka naiki terbabas dan terbalik di kilometer 304.5 Lebuhraya Utara Selatan, dekat Gopeng, Sabtu.
Ketiga-tiga pelajar berusia antara 19 dan 23 tahun itu kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun, di sini.
Kejadian pada pukul 6 petang itu membabitkan bas yang dalam perjalanan pulang ke Melaka selepas menghadiri majlis makan tengah hari Jawatankuasa Perwakilan Pejalar (JPP) di Cameron Highlands.
Bas terbabit membawa 41 penumpang terdiri daripada pelajar, pensyarah dan anggota keluarga mereka serta lima pemandu.
Kesemua mereka hanya mengalami luka ringan, kata Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Ipoh Mohd Aminuddin Abdul Rahim ketika dihubungi di sini.
Beliau berkata bas itu dipercayai terbabas ketika mengelak sebuah bas lain ketika menuruni kawasan Gua Tempurung dalam keadaan hujan lebat.
"Kemungkinan brek yang tidak berfungsi dengan baik menyebabkan pemandu bas gagal mengawal kenderaan itu menyebabkannya terbabas ke dalam longkang dan terbalik," katanya. - BERNAMA




Shuib (Sepah) Mengaku Bertunang Dengan Siti Sarah

SEPANG: Ahli kumpulan Sepah iaitu Shahmira Muhammad, 26 atau Shuib akhirnya mengakui sudah mengikat tali pertunangan dengan penyanyi Siti Sarah Raisudin pada 16 November lalu.
Bekas juara program Raja Lawak musim ketiga itu membuat pengakuan tersebut bagi menjawab desas-desus berita perkahwinannya yang dikatakan bakal berlangsung pada Januari depan.
Menurut Shuib yang ditemui pada acara Amazing Race ala Bujang Sepah di Golden Palm Tree Resort, Sepang, Jumaat, perkara tersebut terpaksa dirahsiakan daripada pengetahuan media demi menghormati permintaan kekasihnya itu.
"Saya akui kami sudah bertunang pada 16 November lalu di Kuala Selangor dan perkara itu terpaksa dirahsiakan demi menghormati permintaan Sarah.
"Kegagalan pertunangannya yang lalu membuatkan Sarah lebih selesa jika perkara itu tidak dihebohkan selagi belum tiba masanya," katanya yang sudah mengenali Sarah sejak setahun dua bulan yang lalu.
Tambah Shuib, perancangan awal mereka untuk melangsungkan perkahwinan pada 16 Januari depan juga terpaksa ditangguhkan ekoran jadual kerjanya yang terlalu padat kini.
"Kalau ikut perancangan awal, kami akan berkahwin pada 16 Januari depan tapi jadual kerja saya yang terikat dengan penggambaran hingga 15 Januari depan menjadikan perancangan itu terpaksa ditangguhkan.
"Kami masih belum dapat tentukan tarikh perkahwinan buat masa ini tapi mungkin selepas saya tamat penggambaran," katanya yang mengakui persiapan sedang rancak disiapkan oleh keluarga masing-masing.




Mayat Keempat Tragedi Di Cendering Ditemui

KUALA TERENGGANU: Satu lagi mayat ditemui di Pantai Pandak, Cendering, di sini petang ini, menjadikan angka kematian dalam kejadian lemas di pantai itu semalam kini berjumlah empat orang, dengan seorang lagi masih hilang.
Mayat S.Moghan, 21, ditemui terdampar di tepi pantai kira-kira pukul 5.25 petang oleh orang awam, hampir lima jam selepas mayat S.Reymond, 26, ditemui pada Sabtu, dan kedua-dua mayat kini berada Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat.
Penolong Pegawai Penguasa Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu Khairul Anwar Ahmad berkata operasi mencari seorang lagi pemuda, A.Vijay Kumar, 18, yang hilang dalam kejadian semalam, dihentikan pukul 6 petang ini berikutan keadaan ombak besar dan cuaca semakin gelap.
"Bagaimanapun operasi mencari di pesisir pantai diteruskan 24 jam, hanya operasi di laut dihentikan, dan ia akan disambung semula pagi esok," katanya kepada pemberita di sini.
Kejadian semalam berlaku pada kira-kira pukul 2 petang semasa enam bersaudara yang berasal dari Kampung Jawa, Klang, Selangor itu sedang berkelah di pantai berkenaan, dan selain Moghan serta S.Reymond, dua lagi yang maut dalam kejadian itu ialah kakak Reymond, Kumutha, 28, dan adiknya Roshini, 16.
Seorang lagi yang yang terlibat dalam kejadian semalam, G.Mathevii, 19, masih dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospital Sultanah Nur Zahirah, dan keadaannya kritikal.
Terdahulu Timbalan Ketua Polis Terengganu Datuk Hamzah Jamil ketika ditemui di tempat kejadian berkata tragedi itu bermula apabila salah seorang daripada mereka dihanyutkan ombak besar.
Beliau berkata keadaan ombak besar dan pasir jerlus di pantai itu adalah antara faktor kejadian berlaku, dan menurutnya pihak berkuasa tempatan turut meletakkan tanda amaran melarang pengunjung mandi di pantai kerana kawasan itu berbahaya.
Sementara itu bapa kepada tiga beradik yang lemas dalam kejadian itu, V.Shanmugan, 47, berkata beliau ada melarang anak-anaknya itu daripada turun ke laut semasa menerima panggilan telefon daripada mereka semalam.
"Setengah jam kemudian saya terima panggilan telefon yang memberitahu ketiga-tiga mereka sudah hilang," katanya. - BERNAMA 



Friday, December 10, 2010

Raja Farah Mahu Bersanding Dalam Laut



KUALA LUMPUR: Aktres Raja Farah Raja Aziz, 22, dan suaminya, Megat Bashirun Qhuyum Datuk Zakaria, 25, memilih dasar laut untuk mengabadikan majlis persandingan mereka.
Majlis berkenaan akan diadakan di Pulau Perhentian, Terengganu pada Mac atau April 2011.
Kedua-dua merancang untuk membuat pelamin pada kedalaman tiga meter di dalam laut berkenaan.
Sebelum ini pasangan pelakon Rozie Rashid dan bekas penyanyi kumpulan Medicine, Ijam, pernah mengadakan majlis serupa di pulau berkenaan.
Menariknya, dalam persandingan itu, Raja Farah dan Megat Bashirun akan turut diiiringi tujuh hingga lapan buah bot laju sebelum mereka menyelam ke dalam air.
“Kami akan menaiki sebuah bot yang dihias cantik sebelum bersanding di dalam laut. Selain membina pelamin dalam air, kami turut menyediakan pemain kompang untuk memeriahkan majlis.
“Resepsi ini hanya dihadiri kira-kira 20 hingga 30 orang penyelam,” kata Farah yang terlebih dahulu akan berbulan madu di Pulau Sipadan, Sabah pada Januari atau Februari depan.
Sebelum itu, dia dijangka akan melangsungkan majlis resepsi secara besar-besaran di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini pada Februari 2011.
Bercerita lanjut tentang majlis tersebut, Farah dan Megat memilih tema perkahwinan ala-ala diraja dan tradisional dengan warna kuning keemasan.
Lebih istimewa, pasangan ini akan diarak di atas tandu oleh enam hingga lapan orang.
Sekali lagi mereka memilih pihak Reka Teemor sebagai perunding perkahwinan dan Photo Signature (gambar).
Kemungkinan Farah akan memilih pereka fesyen Qudyn untuk menghasilkan dua persalinan bagi upacara persandingan dan memotong kek.
“Memang impian kami untuk membuat resepsi seperti ini. Kami juga sengaja tidak menerima banyak penaja kerana mahu mengeluarkan duit sendiri. Dari situ, hasilnya lebih baik dan berpuas hati,” ujarnya yang merancang untuk menjemput 1,500 hingga 2,000 tetamu.
Pasangan ini bernikah pada 12 November lalu.

 sumber : mstar online


Dua Beranak Pengusaha Dobi Di Terengganu Rentung Dalam Kebakaran

KUALA TERENGGANU: Seorang ibu dan anak perempuannya yang sedang nyenyak tidur maut apabila rumah kedai sewa mereka di Kampung Batu Enam, Manir, terbakar malam tadi.
Mayat Nor Laila Yaacob, 41 dan anaknya Nor Hidayu Kauzi, 19, dari Kubang Kerian, Kelantan, ditemui dalam keadaan rentung dalam kebakaran pada 11.30 malam tadi.
Kebakaran di sebelah sebuah stesen minyak itu memusnahkan kedai dobi milik Nor Laila selain turut memusnahkan dua lagi premis perniagaan iaitu kedai menjual perisian komputer dan kedai kosmetik.
Nor Laila dan anaknya dipercayai terperangkap dalam bilik tidur dan kedua-dua mayat ditemui berdekatan.
Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu Mohd Fauzi Muda berkata pihaknya mendapat panggilan pada 11.32 malam tetapi ketika anggota bomba tiba di tempat kejadian, api sudahpun memusnahkan sebahagian rumah kedai berkenaan.
"Punca kebakaran masih disiasat," katanya kepada pemberita di tempat kejadian. Kedua-dua mayat dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat.Aanak sulung Nor Laila, Mohd Badrul Kauzi, 23 ketika ditemui, berkata beliau berada di Kota Baharu, Kelantan ketika dimaklumkan pihak polis mengenai kejadian.
Mohd Badrul berkata kali terakhir beliau menemui ibunya ialah seminggu yang lalu. Menurutnya jenazah ibu dan adiknya akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Demit, Kubang Kerian, sebaik bedah siasat selesai. - BERNAMA



Kek Coklat spesel edition... Part 2






sory byk2 ye semua..
entry pasal kek coklat kukus ni  dah "berzaman"
hehehehe..
arini aku teringat nk smbung entry part 1 tu..
aku upload lg skali pic2 kek coklat kukus ni..
ntah nape sejak 2 menjak ni aku giler sgt kpd kek coklat..
masa ari raya aidiladha aritu, 3 hari berturut aku buat kek coklat ni..
hahahaha 
first aku buat utk my uncle family..
diorg mmg suke makan...
happy aku tgk diorg makan...
dalam masa 5 minit je licin kek coklat aku tu..
alhamdulilah... :)
lepas tu aku buat plak utk smbut kedatangan x housemate aku time study dulu
kebetulan adik dia konvo kat trg..so alang2 leh jupe...
so kek coklat kedua tu adalah utk diorg 1 family...
selebihnya aku bg kat my bff ~ ustazah emmira...(dah lama janji nk bagi, akhirnye... dapat pujian lg tuh....ehehehe)
hari ke3 plak aku buat utk menjamu selera utk ofismate2..
hahaha
mmg gilos kan.. 3 hari berturut kek coklat
hahahaha..
(gamaknya nti en CB ari2 suh aku buat kek coklat, ekeke)

kali ni aku dgn murah ati, aku bg resepi kek kukus coklat ni..
act resepi ni aku dpt dari mber zaman skolah dulu.. ada sejarahnye mcmne len mtk resepi ni..
cube try test buat, eh.. bestla..
so buat lg..
dan lagi
dan lagi
lagi
...................
berapa byk lg la...
hahahaha

bahan A
- 1 cawan serbuk koko
- 1/2 cawan gula (ikut selera, kalu nk manis tambah lg)
-1 cawan air

bahan B
-4 biji telur
-butter cup (250gm)
-2 cawan tepung di ayak bersama soda bikarbonat..
-1/2 cawan gula kastor( ini pun ikut selera masing2)
-coklat rice (hiasan)

topping
-1/2 cawan susu pekat
-1/2 cawan serbuk koko van hounten
-1 sudu besar minyak masak  (kesemua bahan dimasak dgn api yg sederhana)

cara2
- bahan A dimasak hingga sebati dan sejukkan 2-3 jam
- pukul butter cup bersama gula pasir..
- masukkan telur sebiji demi sebiji hingga kembang.. dan pukul lg
- lepas tu masukan adunan tepung secara berselang seli dgn bahan A yg telah disejukkan
- tuangkan ke dalam acuan dan kukus selama 40 minit..
lepas tu sejukkan dah tuangkan adunan topping.. lepas tu hiaskan dengan coklat rice..kalu nk tukar hiasan lain pun blh.. mgikut citarasa n kreativiti masing2..
siap!!

senang kan???
hehehe
selamat mencuba....





Wednesday, December 8, 2010

aku merindui mu..........













 pic2 di atas sudah cukup mengambarkan betapa aku merinduinya...
bila kah agaknye dapat bertemu dgn chenta hati???
apakah next months??
next year ???
oh no!!!
lambat lg tuh...
dear, i miss u so much.....
hope lepas interim audit aku dapat cuti..
so that means lepas krismas..
lambat lg tu..
tk kisah la.. yg penting terubat rindu..
kalu slalu jupe pun boring jgk..
kejauhan ni yg mengajar erti rindu...
walaupun bermacam dugaan, aku kena kuat...
apa pun terjadi, akan aku cuba pertahankan cinta ni,.
dear, walaupun kau bukan yg pertama, biarlah yg terakhir dlm hidup ku....
i lebiu lebey la laling...



Tuesday, December 7, 2010

my BFF


ni dia my BFF
ustazah Nurul Emmira Mohd Yusuff..
kitorg kenal dari form 1 lagi.. tp asenya form 4 baru ler rapat..
hehehe
buat masa skrg ni... 
dialah telinga aku
tempat aku share masalah n citer..
hehehe
tq ye laling sbb sentiasa ada dgn i..
dgr citer2 i..
masalah2 i...
luv 2 so much!!
frenz 4ever na...


KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA