CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Saturday, April 30, 2011

Special Entry

~sticky post~


Hai semua…
Entry kali nih spesel skit.. tutorial nk register HEARTBEAT.. huhu.. entry ni adalah pemintaan dari my fren GEE & NANA.. actually aku bru je terjupe Nana kat fb.. lama giler gak la terlost contact…ada kaitan ker dgn entry ni.huhu
Jom kita tgk mcmne cara nak register HB ni..
wat GEE n NANA selamat mencuba yer... :)

p/s : toturial ni aku copy paste dari blog anje.. tq anje.. sharing is caring 

     1- mula2 klik di sini     



2. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


 

3. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue



4. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah




5. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan



6. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang)



 
7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


8. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



9. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)



10. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 



3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...

Siap..
Tq anje..

SHARING IS CARING






Wednesday, April 20, 2011

Facebook Temukan Jodoh Zed Zaidi & Natalia

 
Kad kahwin yang dihasilkan seperti laman sosial Facebook lambang pertemuan jodoh Zed Zaidi dan bakal isterinya. 
KUALA LUMPUR: Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.



Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.


Menurut Zed, dia tidak melakukan upacara pertunangan sebaliknya terus melangsungkan acara ijab kabul.

“Acara pernikahan nanti akan dibuat secara sederhana sahaja dengan dihadiri keluarga kami sahaja. Mereka minta agar dibuat secara tertutup manakala majlis resepsi baru kami menjemput rakan-rakan dan media,” ujarnya.

Bercerita tentang detik perkenalannya dengan wanita tersebut yang juga ahli perniagaan, Zed memberitahu mereka bermula sebagai rakan Facebook sehinggalah kemudian bertukar menjadi rakan perniagaan sebelum hadirnya bibit-bibit cinta.

“Kami kenal di laman sosial Facebook sejak tahun 2008. Selepas itu saya tolong dia usahakan perniagaan dalam talian miliknya.

“Pada asalnya kami hanya rakan biasa sahaja sehinggalah selepas menunaikan umrah tahun lalu, saya mendapat petunjuk dialah calon yang paling sesuai untuk saya,” katanya.

 
Zed Zaidi bersedia bergelar suami.

Tambah Zed, Natalia merupakan seorang gadis yang memahami dan sentiasa setia dengannya.

“Dia sangat memahami kerjaya saya sebagai pelakon kerana dia pun dahulu pernah bekerja di TV3.

“Lagipun dia antara kawan yang sentiasa ada di sisi saya serta sanggup mendengar masalah saya,” ujarnya.
Ditanya tentang persiapan perkahwinan, Zed berkata, dia sedang dalam beberapa fasa terakhir untuk majlis tersebut.

“Semuanya keluarga sudah uruskan, saya sudah bercuti sejak 15 April lalu untuk urusan perkahwinan. Sekarang hanya tinggal beberapa perkara sahaja lagi yang belum selesai. Insya-Allah semua akan berjalan lancar,” ujarnya yang akan memberi tujuh dulang hantaran kepada pihak perempuan.

Zed turut merancang untuk membuka sebuah francais makanan bersama isterinya selepas bergelar suami isteri nanti.






mari kita meng"klik" terima kasih

 

Friday, April 8, 2011

Gempa Bumi Kuat Landa Pantai Timur Honshu, Jepun

KUALA LUMPUR: Satu gempa bumi kuat dengan magnitud 7.4 pada skala Richter dikesan berlaku berhampiran pantai timur Honshu, Jepun pada 10.32 malam Khamis.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan menyebut gempa itu dicatat di kedudukan 4,306 kilometer dari timur laut Kudat, Sabah. -BERNAMA









TQ heartbeat..

dah lama tak bukak email.. td gatai2 tangan nk bukak plak.. terkejut bile tgk ada email dari HB..
email apa yer???
bile bukak je...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
tara...

terkejut sakan aku..
eh bior btl..;~ smbil mngosok2 mata, tak percaya..hehehe
cepat2 buka acc HB.. terkejut..

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^


wah.. riangnya dalam hati..lalalalala.. 
smlm bru je check, rm 1.00 pun tak smpai lg.. arini dah nk 9.++.
syukur alhamdulilah..
bertambah semangat nk berblogging ni..hehe.. nk jadi blogger tegar..hahaha
kalu sebelum ni tgk blogger2 lain cash out.. dlm ati mesti lambat lagi ni nak cash out.. 
alih2 arini dah bertambah.. 
TQ HB...

p/s : blogger lain dah cash out 3,4 kali aku masih merangkak..huhu
tkpe.. biar lambat asal berkat.. :)






Saturday, April 2, 2011

Norhafizah Pemenang Menang Teka Lagu RM35, 700


Norhafizah Azni

KUALA LUMPUR: Pendengar betuah Suria FM, Norhafizah Azni, 21, dipilih sebagai pemenang peraduan Pecah Tabung "Itu Aje" yang membawa pulang hadiah bernilai RM 35,700.

Menurut Pengurus Operasi Suria FM, Subarma Mokhtar atau Subi, peraduan yang diperkenalkan pada Ogos 2009 bermula dari nilai RM50 sahaja sehingga ia dimenangi oleh Nurhafizah pada 30 Mac lalu.

"Kami memulakan peraduan ini sudah hampir dua tahun, sehinggakan nilai meningkat dengan angka yang tinggi iaitu RM35,700.

"Oleh kerana terlalu lama dan masih tiada siapa yang berjaya memberi jawapan dengan betul, Suria FM bermurah hati mengadakan kempen pecah tabung dua minggu lalu dengan memberikan sebayak mana klu bagi mencari pemenang," katanya pada sidang media penyampaiaan hadian "Itu Aje", di sini, Jumaat.
Peraduan yang berlangsung pada segmen Breakfast@Suria setiap pagi bersama Halim Othman, Zizi dan Shira memerlukan pendengar menjawab tajuk lagu melalui bunyi yang dimainkan dalam beberapa saat.

Penyampai Suria FM bersama pemenang "Itu Aje' Norhafizah Azni.
Sementara itu, Nurhafizah memberitahu akan memanfaatkan wang kemenangannya itu sebagai pembiayaan pelajarannya dan menunaikan umrah dalam masa terdekat.

"Selama dua minggu ini saya mengumpul beberapa maklumat daripada klu yang diberikan dan mencuba nasib. Saya tidak sangka jawapan tersebut betul.

"Dengan duit ini saya berhasrat untuk menunaikan umrah dan selebihnya sebagai simpanan untuk pengajian saya," katanya.

Penantian hampir dua tahun bagi bunyi lagu Zuriat Cinta nyanyian Azmeer yang diperdengarkan akhirnya dimenangi pada tahun ini selepas dua tahun wang berkenaan terkumpul.

Dengan kemenangan itu, Suria FM memperkenalkan bunyi lagu baru untuk membolehkan pendengar membuat tekaan serupa dengan wang permulaan RM300.

p/s : bestnye hidup kalu dapat duit sebanyak tu.....
kalu korang sume ada duit sebanyak tu apa korang buat dgn duit tu yer...
meh share kat sini

Friday, April 1, 2011

RON 97 Naik 20 Sen Tengah Malam Ini (Jumaat)

PETALING JAYA: Harga petrol RON 97 sekali lagi dinaikkan dan kali ini sebanyak 20 sen - menjadikan harganya RM2.70 seliter selepas tengah malam Jumaat.

Harga RON97 sekarang ialah RM2.50 seliter.

Kali terakhir ia dinaikkan ialah pada 4 Januari lalu iaitu sebanyak 10 sen. Sebelum itu ia telah pun mengalami kenaikan iaitu sebanyak 15 sen pada 1 Disember tahun lalu -menjadikan harganya mencecah paras RM2.30 seliter dan kemudian RM2.40 seliter mulai awal Januari.

Bagaimanapun, harga minyak petrol RON 95 kekal pada paras RM1.90 seliter.


RON97 kini tidak lagi dikawal oleh kerajaan dan diapungkan mengikut harga pasaran. Walaupun ia tidak
lagi di bawah kawalan kerajaan, namun kerajaan masih memberi subsidi antara 17 sen hingga 18 sen seliter.
Semalam (Khamis) dalam pertemuan dengan pengarang-pengarang kanan media, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan tidak berhasrat menaikkan harga petrol RON95 pada waktu terdekat ini walaupun berlaku kenaikan harga minyak global.

Katanya, tahun lalu sahaja jumlah subsidi yang ditanggung oleh kerajaan untuk petrol dan diesel sahaja mencecah RM7.61 bilion.

Untuk tahun ini katanya, jumlah itu dianggarkan mencecah RM10 bilion dan mungkin akan naik kepada RM14 bilion seandainya kerajaan pertahankan harga RON95 pada paras sekarang untuk tempoh sepanjang tahun.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

Special Entry

~sticky post~


Hai semua…
Entry kali nih spesel skit.. tutorial nk register HEARTBEAT.. huhu.. entry ni adalah pemintaan dari my fren GEE & NANA.. actually aku bru je terjupe Nana kat fb.. lama giler gak la terlost contact…ada kaitan ker dgn entry ni.huhu
Jom kita tgk mcmne cara nak register HB ni..
wat GEE n NANA selamat mencuba yer... :)

p/s : toturial ni aku copy paste dari blog anje.. tq anje.. sharing is caring 

     1- mula2 klik di sini     



2. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


 

3. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue



4. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah




5. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan



6. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang)



 
7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


8. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



9. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)



10. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 



3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...

Siap..
Tq anje..

SHARING IS CARING






Wednesday, April 20, 2011

Facebook Temukan Jodoh Zed Zaidi & Natalia

 
Kad kahwin yang dihasilkan seperti laman sosial Facebook lambang pertemuan jodoh Zed Zaidi dan bakal isterinya. 
KUALA LUMPUR: Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.



Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.


Menurut Zed, dia tidak melakukan upacara pertunangan sebaliknya terus melangsungkan acara ijab kabul.

“Acara pernikahan nanti akan dibuat secara sederhana sahaja dengan dihadiri keluarga kami sahaja. Mereka minta agar dibuat secara tertutup manakala majlis resepsi baru kami menjemput rakan-rakan dan media,” ujarnya.

Bercerita tentang detik perkenalannya dengan wanita tersebut yang juga ahli perniagaan, Zed memberitahu mereka bermula sebagai rakan Facebook sehinggalah kemudian bertukar menjadi rakan perniagaan sebelum hadirnya bibit-bibit cinta.

“Kami kenal di laman sosial Facebook sejak tahun 2008. Selepas itu saya tolong dia usahakan perniagaan dalam talian miliknya.

“Pada asalnya kami hanya rakan biasa sahaja sehinggalah selepas menunaikan umrah tahun lalu, saya mendapat petunjuk dialah calon yang paling sesuai untuk saya,” katanya.

 
Zed Zaidi bersedia bergelar suami.

Tambah Zed, Natalia merupakan seorang gadis yang memahami dan sentiasa setia dengannya.

“Dia sangat memahami kerjaya saya sebagai pelakon kerana dia pun dahulu pernah bekerja di TV3.

“Lagipun dia antara kawan yang sentiasa ada di sisi saya serta sanggup mendengar masalah saya,” ujarnya.
Ditanya tentang persiapan perkahwinan, Zed berkata, dia sedang dalam beberapa fasa terakhir untuk majlis tersebut.

“Semuanya keluarga sudah uruskan, saya sudah bercuti sejak 15 April lalu untuk urusan perkahwinan. Sekarang hanya tinggal beberapa perkara sahaja lagi yang belum selesai. Insya-Allah semua akan berjalan lancar,” ujarnya yang akan memberi tujuh dulang hantaran kepada pihak perempuan.

Zed turut merancang untuk membuka sebuah francais makanan bersama isterinya selepas bergelar suami isteri nanti.






mari kita meng"klik" terima kasih

 

Friday, April 8, 2011

Gempa Bumi Kuat Landa Pantai Timur Honshu, Jepun

KUALA LUMPUR: Satu gempa bumi kuat dengan magnitud 7.4 pada skala Richter dikesan berlaku berhampiran pantai timur Honshu, Jepun pada 10.32 malam Khamis.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan menyebut gempa itu dicatat di kedudukan 4,306 kilometer dari timur laut Kudat, Sabah. -BERNAMA









TQ heartbeat..

dah lama tak bukak email.. td gatai2 tangan nk bukak plak.. terkejut bile tgk ada email dari HB..
email apa yer???
bile bukak je...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
tara...

terkejut sakan aku..
eh bior btl..;~ smbil mngosok2 mata, tak percaya..hehehe
cepat2 buka acc HB.. terkejut..

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^


wah.. riangnya dalam hati..lalalalala.. 
smlm bru je check, rm 1.00 pun tak smpai lg.. arini dah nk 9.++.
syukur alhamdulilah..
bertambah semangat nk berblogging ni..hehe.. nk jadi blogger tegar..hahaha
kalu sebelum ni tgk blogger2 lain cash out.. dlm ati mesti lambat lagi ni nak cash out.. 
alih2 arini dah bertambah.. 
TQ HB...

p/s : blogger lain dah cash out 3,4 kali aku masih merangkak..huhu
tkpe.. biar lambat asal berkat.. :)






Saturday, April 2, 2011

Norhafizah Pemenang Menang Teka Lagu RM35, 700


Norhafizah Azni

KUALA LUMPUR: Pendengar betuah Suria FM, Norhafizah Azni, 21, dipilih sebagai pemenang peraduan Pecah Tabung "Itu Aje" yang membawa pulang hadiah bernilai RM 35,700.

Menurut Pengurus Operasi Suria FM, Subarma Mokhtar atau Subi, peraduan yang diperkenalkan pada Ogos 2009 bermula dari nilai RM50 sahaja sehingga ia dimenangi oleh Nurhafizah pada 30 Mac lalu.

"Kami memulakan peraduan ini sudah hampir dua tahun, sehinggakan nilai meningkat dengan angka yang tinggi iaitu RM35,700.

"Oleh kerana terlalu lama dan masih tiada siapa yang berjaya memberi jawapan dengan betul, Suria FM bermurah hati mengadakan kempen pecah tabung dua minggu lalu dengan memberikan sebayak mana klu bagi mencari pemenang," katanya pada sidang media penyampaiaan hadian "Itu Aje", di sini, Jumaat.
Peraduan yang berlangsung pada segmen Breakfast@Suria setiap pagi bersama Halim Othman, Zizi dan Shira memerlukan pendengar menjawab tajuk lagu melalui bunyi yang dimainkan dalam beberapa saat.

Penyampai Suria FM bersama pemenang "Itu Aje' Norhafizah Azni.
Sementara itu, Nurhafizah memberitahu akan memanfaatkan wang kemenangannya itu sebagai pembiayaan pelajarannya dan menunaikan umrah dalam masa terdekat.

"Selama dua minggu ini saya mengumpul beberapa maklumat daripada klu yang diberikan dan mencuba nasib. Saya tidak sangka jawapan tersebut betul.

"Dengan duit ini saya berhasrat untuk menunaikan umrah dan selebihnya sebagai simpanan untuk pengajian saya," katanya.

Penantian hampir dua tahun bagi bunyi lagu Zuriat Cinta nyanyian Azmeer yang diperdengarkan akhirnya dimenangi pada tahun ini selepas dua tahun wang berkenaan terkumpul.

Dengan kemenangan itu, Suria FM memperkenalkan bunyi lagu baru untuk membolehkan pendengar membuat tekaan serupa dengan wang permulaan RM300.

p/s : bestnye hidup kalu dapat duit sebanyak tu.....
kalu korang sume ada duit sebanyak tu apa korang buat dgn duit tu yer...
meh share kat sini

Friday, April 1, 2011

RON 97 Naik 20 Sen Tengah Malam Ini (Jumaat)

PETALING JAYA: Harga petrol RON 97 sekali lagi dinaikkan dan kali ini sebanyak 20 sen - menjadikan harganya RM2.70 seliter selepas tengah malam Jumaat.

Harga RON97 sekarang ialah RM2.50 seliter.

Kali terakhir ia dinaikkan ialah pada 4 Januari lalu iaitu sebanyak 10 sen. Sebelum itu ia telah pun mengalami kenaikan iaitu sebanyak 15 sen pada 1 Disember tahun lalu -menjadikan harganya mencecah paras RM2.30 seliter dan kemudian RM2.40 seliter mulai awal Januari.

Bagaimanapun, harga minyak petrol RON 95 kekal pada paras RM1.90 seliter.


RON97 kini tidak lagi dikawal oleh kerajaan dan diapungkan mengikut harga pasaran. Walaupun ia tidak
lagi di bawah kawalan kerajaan, namun kerajaan masih memberi subsidi antara 17 sen hingga 18 sen seliter.
Semalam (Khamis) dalam pertemuan dengan pengarang-pengarang kanan media, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan tidak berhasrat menaikkan harga petrol RON95 pada waktu terdekat ini walaupun berlaku kenaikan harga minyak global.

Katanya, tahun lalu sahaja jumlah subsidi yang ditanggung oleh kerajaan untuk petrol dan diesel sahaja mencecah RM7.61 bilion.

Untuk tahun ini katanya, jumlah itu dianggarkan mencecah RM10 bilion dan mungkin akan naik kepada RM14 bilion seandainya kerajaan pertahankan harga RON95 pada paras sekarang untuk tempoh sepanjang tahun.



KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA