CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Sunday, August 16, 2015

16 ogos 2015

Berhabuknya blog aku ni..huhu.. lama tk update..huhu.. ni baru belajor update thru phone.. yelah dulu hp cam ayam je.. Alhamdulilah, rezeki berbisnes online boleh jugok aku merasa hp baru.. hehe

Rasanya blog ni terlalu jauh ketinggalan dgn life aku skrg ni..
Skrg ni aku bekerja dan menetap di kuantan. Dah hampir 2 tahun 5 bulan dah.. aku dah tukar keje baru selepas dua tahun lebih keje tempat lama..  sebab behenti??? Macam2 sebenornya.. sayang aku nak tinggalkan tempat tu.. byk kenangan aku kt sane.. macam2 perkara baru aku belajor .. rakan sekerja pulok mcm2 jenis..haha..

Tempat keje skrg ni baru je 3 minggu.. company biasa2 je..travel agensi.. so kalu ada sape2 nk g melancong boleh cari aku ye..hehe

Aku still sendiri.... jodoh tu rahsia Allah,.. lepas apa yg aku pernah lalui sebelum ni, aku betul2 yakin dan percaya jodoh terbaik utk aku pasti ad. Cume belum sampai masanya..  In Shaa Allah

Wednesday, June 24, 2015

Assalamualaikum...
Dah lama sangat rasanya tak update cite kat blog ni..huhu.. dah terlampau berhabuk jadinya..hikhik..
mood utk update blog dah ke laut.. dengan mcm2 cite life kat kuantan ni tak tercatat dalam dairi online ni...


arini berlaku suatu perkara dalam hidup saya, dah lama dah saya fikir sedalamnya...
selepas 2 tahun 3 bulan mencari rezeki disini, akhirnya saya buat keputusan utk undur diri..
RESIGN LETTER dah selamat mendarat atas meja HR td..
kekadang bila  fikir, rasanya takut jugak.. takut susah dapat keje baru!!!
seriusly sy risau.. tapi kalu kita tak usaha  mcam mane kita nak dapat kan?


rezeki di bumi ALLAH ni luas.. yg penting kena usaha..
sebenarnya bila sy buat keputusan nak resign ni bermcam2 plan terlintas di fikiran..
saya pernah terlintas nk serius dalam bisnes kecil sy... sy nak kembangkan dia jadi legasi satu hari nanti.. wah, tingginya impian saya tu.. entah tercapai ke tidak..
moga impian sy utk berjaya dalam bisnes selain daripada membahagiakn org2 yg sy saya tercapai..
In Shaa ALLAH.. amin...

JUMPA LAGI DIKALI KALI
SELAMAT BERPUASA !!! DAN
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
  Make Your Own Gifts Here

Thursday, August 15, 2013

Selepas berbulan-bulan..



ASSALAMUALAIKUM



Hai semua..betapa lamanya saya tak update blog kan!! Hehehe.. Last entry disini. Semuanya bermula dengan laptop buat hal.. So tak dapat la nak update. Kat ofis pun takde masa nak update. Cume setiap hari mesti blogwalking ke blog kawan2.hehe..


Sebenarnya banyak benda nak dikongsi kat blog kecik ni. Tapi tulah.. Rasanya banyak tak dapat dicerita di sini.


Dah berganti tahun dah. Bermakna meningkat lagi usia. Moga di tahun 2013 ni, saya akan sentiasa dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia, dipermudahkan segala urusan.. Amin...


Satu persatu dugaan datang..tapi Alhamdulilah, saya makin kuat menerima apa jua ujianNYA. Semuanya banyak menguatkan semangat saya.. Ye, memang betul. Saya yakin. Bila Allah uji kita dengan pelbagai ujian,itu tanda kasih sayangNYA.. Insya ALLAH.. Amin..



Sekarang ni, saya lebih berfikiran positif. Setiap yg berlaku mesti bersebab. Tak kiralah benda yg jadi tu berpunca dari diri sendiri atau orang lain.. Alhamdulilah, saya masih ada keluarga dan sidia yg sentiasa menyokong dan memberi saya semangat ketika saya 'down'. Saya akui, dulu saya cepat marah dan melenting. Skrg ni saya lebih tenang dan banyak bersabar. Moga saya terus diberi kekuatan dan semangat dalam melalui dugaan2 akan datang.. Insya Allah. Amin...



Skrg ni saya dah bertukar kerja baru.. Dah berpindah ke kuantan(yeah!!!,dah dekat dengan chenta hati saya.hehehe).. Dah lama sangat saya tak berjauhan dari bonda dan ayahanda saya.sejak 2007.ye, sejak saya abis diploma dulu.. Masa mula2 duk kat sini, terasa rindu sgt2 kat bonda ayahanda,tapi demi masa depan,saya kuatkan semangat.. Sejak duk sini,macam2 masalah berkaitan kereta timbul..huwaaa.. 'Cik silver' saya tinggalkan kat kampung utk kegunaan insan2 terdekat dalam hidup saya. Pernah terjadi selepas beberapa minggu saya di sini, tayar kereta saya ditoreh.. 3 biji okey!! Ya ALLAH... Taktau siapa yang dengki dgn saya dan keluarga. Macam dihempat batu yg besar bila saya dapat tau berita tu. Takpelah, Allah itu maha besar. Biarlah DIA yg menghukum 'hambaNYA' tu.. Amin..



Saya juga sedang menunggu 'rezeki' terbaru. Moga ALLAH akan permudahkan segala urusan saya.. Amin..




*akan mencari@ mencelah masa untuk update blog yang sentiasa berhabuk ni..hehehe..


Moga ketemu lagi..

Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca tulisan saya yg tak seberapa ni..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Monday, February 25, 2013

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"







 JOM kita ramai2 join mega giveaway INTAN BERLIAN
Berminat nak join?? boleh klik  banner diatas..

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-


1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013


cepat2, masa masih ada..






Alhamdulilah..

Alhamdulilah..

Saya rasa bersyukur sangat2.. kerana ALLAH sentiasa bersama saya.. Rezeki ALLAH ni luas, ada dimana2. yang penting kita kena lebih berusaha..
Syukur sangat sebab secepat ni saya dapat keje baru.. moga ALLAH akan terus permudahkan segala urusan saya.. semoga kita semua akan terus dimurahkan rezeki.. AMIN..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

 mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 16, 2015

16 ogos 2015

Berhabuknya blog aku ni..huhu.. lama tk update..huhu.. ni baru belajor update thru phone.. yelah dulu hp cam ayam je.. Alhamdulilah, rezeki berbisnes online boleh jugok aku merasa hp baru.. hehe

Rasanya blog ni terlalu jauh ketinggalan dgn life aku skrg ni..
Skrg ni aku bekerja dan menetap di kuantan. Dah hampir 2 tahun 5 bulan dah.. aku dah tukar keje baru selepas dua tahun lebih keje tempat lama..  sebab behenti??? Macam2 sebenornya.. sayang aku nak tinggalkan tempat tu.. byk kenangan aku kt sane.. macam2 perkara baru aku belajor .. rakan sekerja pulok mcm2 jenis..haha..

Tempat keje skrg ni baru je 3 minggu.. company biasa2 je..travel agensi.. so kalu ada sape2 nk g melancong boleh cari aku ye..hehe

Aku still sendiri.... jodoh tu rahsia Allah,.. lepas apa yg aku pernah lalui sebelum ni, aku betul2 yakin dan percaya jodoh terbaik utk aku pasti ad. Cume belum sampai masanya..  In Shaa Allah

Wednesday, June 24, 2015

Assalamualaikum...
Dah lama sangat rasanya tak update cite kat blog ni..huhu.. dah terlampau berhabuk jadinya..hikhik..
mood utk update blog dah ke laut.. dengan mcm2 cite life kat kuantan ni tak tercatat dalam dairi online ni...


arini berlaku suatu perkara dalam hidup saya, dah lama dah saya fikir sedalamnya...
selepas 2 tahun 3 bulan mencari rezeki disini, akhirnya saya buat keputusan utk undur diri..
RESIGN LETTER dah selamat mendarat atas meja HR td..
kekadang bila  fikir, rasanya takut jugak.. takut susah dapat keje baru!!!
seriusly sy risau.. tapi kalu kita tak usaha  mcam mane kita nak dapat kan?


rezeki di bumi ALLAH ni luas.. yg penting kena usaha..
sebenarnya bila sy buat keputusan nak resign ni bermcam2 plan terlintas di fikiran..
saya pernah terlintas nk serius dalam bisnes kecil sy... sy nak kembangkan dia jadi legasi satu hari nanti.. wah, tingginya impian saya tu.. entah tercapai ke tidak..
moga impian sy utk berjaya dalam bisnes selain daripada membahagiakn org2 yg sy saya tercapai..
In Shaa ALLAH.. amin...

JUMPA LAGI DIKALI KALI
SELAMAT BERPUASA !!! DAN
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
  Make Your Own Gifts Here

Thursday, August 15, 2013

Selepas berbulan-bulan..



ASSALAMUALAIKUM



Hai semua..betapa lamanya saya tak update blog kan!! Hehehe.. Last entry disini. Semuanya bermula dengan laptop buat hal.. So tak dapat la nak update. Kat ofis pun takde masa nak update. Cume setiap hari mesti blogwalking ke blog kawan2.hehe..


Sebenarnya banyak benda nak dikongsi kat blog kecik ni. Tapi tulah.. Rasanya banyak tak dapat dicerita di sini.


Dah berganti tahun dah. Bermakna meningkat lagi usia. Moga di tahun 2013 ni, saya akan sentiasa dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia, dipermudahkan segala urusan.. Amin...


Satu persatu dugaan datang..tapi Alhamdulilah, saya makin kuat menerima apa jua ujianNYA. Semuanya banyak menguatkan semangat saya.. Ye, memang betul. Saya yakin. Bila Allah uji kita dengan pelbagai ujian,itu tanda kasih sayangNYA.. Insya ALLAH.. Amin..



Sekarang ni, saya lebih berfikiran positif. Setiap yg berlaku mesti bersebab. Tak kiralah benda yg jadi tu berpunca dari diri sendiri atau orang lain.. Alhamdulilah, saya masih ada keluarga dan sidia yg sentiasa menyokong dan memberi saya semangat ketika saya 'down'. Saya akui, dulu saya cepat marah dan melenting. Skrg ni saya lebih tenang dan banyak bersabar. Moga saya terus diberi kekuatan dan semangat dalam melalui dugaan2 akan datang.. Insya Allah. Amin...



Skrg ni saya dah bertukar kerja baru.. Dah berpindah ke kuantan(yeah!!!,dah dekat dengan chenta hati saya.hehehe).. Dah lama sangat saya tak berjauhan dari bonda dan ayahanda saya.sejak 2007.ye, sejak saya abis diploma dulu.. Masa mula2 duk kat sini, terasa rindu sgt2 kat bonda ayahanda,tapi demi masa depan,saya kuatkan semangat.. Sejak duk sini,macam2 masalah berkaitan kereta timbul..huwaaa.. 'Cik silver' saya tinggalkan kat kampung utk kegunaan insan2 terdekat dalam hidup saya. Pernah terjadi selepas beberapa minggu saya di sini, tayar kereta saya ditoreh.. 3 biji okey!! Ya ALLAH... Taktau siapa yang dengki dgn saya dan keluarga. Macam dihempat batu yg besar bila saya dapat tau berita tu. Takpelah, Allah itu maha besar. Biarlah DIA yg menghukum 'hambaNYA' tu.. Amin..



Saya juga sedang menunggu 'rezeki' terbaru. Moga ALLAH akan permudahkan segala urusan saya.. Amin..




*akan mencari@ mencelah masa untuk update blog yang sentiasa berhabuk ni..hehehe..


Moga ketemu lagi..

Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca tulisan saya yg tak seberapa ni..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Monday, February 25, 2013

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"







 JOM kita ramai2 join mega giveaway INTAN BERLIAN
Berminat nak join?? boleh klik  banner diatas..

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-


1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013


cepat2, masa masih ada..






Alhamdulilah..

Alhamdulilah..

Saya rasa bersyukur sangat2.. kerana ALLAH sentiasa bersama saya.. Rezeki ALLAH ni luas, ada dimana2. yang penting kita kena lebih berusaha..
Syukur sangat sebab secepat ni saya dapat keje baru.. moga ALLAH akan terus permudahkan segala urusan saya.. semoga kita semua akan terus dimurahkan rezeki.. AMIN..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

 mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA