CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday (3)


Pahang Darul Ridzuan~~~ SALAH
Pahang Darul Makmur~~~BETUL

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wordless Wednesday (2)




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Monday, November 28, 2011

Juara Bintang Kecil 2012



tergelak sakan kitaorang bile tengok video ni..
alahai tajul.. makin sweet la kamu..
kak wa syg kamu ketat3 tau...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Saturday, November 26, 2011

MAAL HIJRAH 1433



ASSALAMUALAIKUM...
selamat tahun baru hijrah 1433..














Empat belas perkara sunat dilakukan pada hari Asyura (10 Muharram):

  • Melapangkan masa/belanja anak isteri. Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.
  • Memuliakan fakir miskin. Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
  • Menahan marah. Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.
  • Menunjukkan orang sesat. Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
  • Menyapu/mengusap kepala anak yatim. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.
  • Bersedekah. Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
  • Memelihara kehormatan diri. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
  • Mandi Sunat. Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
  • Bercelak. Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.
  • Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X. Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.
  • Sembahyang sunat empat rakaat. Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11x.
  • Membaca "has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer". Fadilatnya - Tidak mati pada tahun ini.
  • Menjamu orang berbuka puasa. Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
  • Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.

copy from aida

  


:: moga tahun ni lebih baik daripada tahun lepas ::
:: moga impian  EMAS terbaik pada tahun ni ::
:: moga Hidayat ALLAH sentiasa bersamaku::
:: HIJRAH ke arah kebaikan ::




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Thursday, November 24, 2011

RIndu itu milik TAJUL

nilah dia TAJUL pujaan hati hamba..ekeke..

memang rindu sangat2 pada bdk ensem ni
macam la tak jupe bertahun2, padahal baru je bulan lepas jumpe..hehe
memang terhibur dgn gelagat dia yg sentiasa menggembirakan hati..
apa yg dia nak, cuba utk tunaikan...
kadang2 tu dah tau dia akan datang rumah, siap belikan stok aiskrim pisang buat stok dalam peti ais.. so bila dia datang, senang.. 
kadang2 tu tak larat nak layan karenah dia ni.. sampai je rumah, pasti dia tawaf rumah ni dulu.. dgn bermacam2 aksi.... berlari ke sana.. berlari ke sini.. berlari ke sinung,... hahaha
paling tak tahan bila dia dah jemu dan malas nak menjawap soalan, dia akan bagi jawapan "au hu"
(tak tahu) hahaha
tu belum dia jumpa henset cap ayam aku lagi..sibuk nak suruh aku bukak video dia membilang...
berulang kali dia tengok.. sambil tengok, sambil senyum...

tajul tajul.. macam2 karenah..
apa pun perangai tajul k.wa tetap sayang tajul.. 
sebab keletah tajul  selalu buat k.wa terhibur dan gelak sorang2..
ummuah utk tajul

esok kita jumpe deh...!!!






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih 

Make Your Own Gifts Here

Penyampai Hot FM Kelate & T’ganu

 Penyampai Hot FM Kelate.


 Penyampai Hot FM T'ganu


lebih detail ada SINI dan SINI



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Banjir di Terengganu

Dah namanya pun musim terkujuh kan... Tp Alhamdulilah sbb kawasan rumah cik zuera tidak termasuk dalam kawasan yg sentiasa banjir.. TQ ALLAH..
Cume on d way ke tempat keje tu ada lah kawasan yg kerap banjir.. kalu ujan tak berhenti dalam tempoh sehari je, pasti air akan naik.. tp masih bersyukur, sbb ada jalan "shortcut" utk ke tempat keje.. ALHAMDULILAH..

Bila baca paper & tgk tv pasal mangsa banjir ni kan alahai, kecian sgt2.. yelah kan.. dgn keadaan rumah yg takpasti macam mane keadaannya, persekitaran tempat penempatan mangsa banjir yg amat berserabut.. dan kat tempat macam ni lah mudahnya tersebar penyakit berjangkit... 

Dan amat la menduga kesabaran bila exam SPM time banjir.. tak boleh nak explain macam mane.. cikzuera demam selsema masa exam pun tak rasa tak selesa, inikan pula masa exam tu banjir.. terpaksa naik bot utk ke sekolah.. lagi malang kalu buku2 juga jadi mangsa banjir...huhu..
pada yg terlibat, sabar banyak2 tau dgn ujian ALLAH ni., pasti ada hikmah tersembunyi yg kita sendiri tak tau... HANYA DIA.

dan pada yg tak terlibat, tak salah rasanya kalu kita menghulurkan bantuan.. bukan sekadar wang ringgit, tapi pakaian,selimut dan sebagainya termasuklah sokongan moral..


lagi berita tentang banjir ada di SINI dan SINI



TQ sebab sudi singgah dan baca :)




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Imam Muda Asyraf Umum Nama Anak Selepas 7 Hari

Imam Muda Asyraf yang menyambut kelahiran anak sulungnya pada 18 November lalu bersedia untuk mengumumkan nama anaknya selepas tujuh hari bayi lelaki itu dilahirkan.

Menurut Asyraf, lebih elok jika nama anaknya diumumkan pada hari ketujuh memandangkan dia dan isteri, Nurhusna Yusof merancang untuk melakukan majlis aqiqah anak mereka.

“Bagi yang tidak merancang untuk membuat aqiqah hari ketujuh, sunat memberi nama pada hari kelahiran tetapi bagi yang merancang membuat aqiqah pada hari ketujuh, sunat memberi dan mengisytiharkan nama pada hari ketujuh.






“Jadi, saya akan mengisytiharkan nama anak kepada semua pada esok (Khamis). Tetapi kemungkinan saya akan mendaftar nama anak di Jabatan Pendaftaran Negara pada hari ini,” kata Asyraf ketika dihubungi mStar Online, Rabu.
Asyraf akan membuat majlis aqiqah untuk anaknya secara kecil-kecilan di surau berdekatan rumahnya di Sungai Besi.
Bayi seberat 2.5 kilogram itu dilahirkan di Hospital Pakar An-Nur, Bandar Baru Bangi.
Asyraf berkahwin dengan Nurhusna hampir dua tahun.


sumber : MSTAR ONLINE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wednesday, November 23, 2011

Tuesday, November 22, 2011

EZLYN dah kawen

 cantekk!!

 Ezlynn telah pun bergelar isteri kepada pengurusnya, Adam Fahmi, 35 dalam satu upacara pernikahan yang diadakan di Sime Darby Convention Centre, pada 20112011..


Duit hantaran RM 20,020.20~~ wah, masyuk...hehe
lagi berita klik SINI


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Malaysia menang, cik zuera yg cuti

Tahniah MALAYSIA.. 
menang pingat emas bola sepak sukan SEA kat jakarta.. tak payah nak sebut la cik zuera, sume orang dah tau :P
MALAYSIA BOLEH!!
yeye!! esok cuti... jangan nak berangan ok..
padahal esok dah sememangnya cuti.. AL.. hehe
ada taklimat SPR..hehe




mari kita meng"klik" terima kasih
 

Sunday, November 20, 2011

SHANTEK TAK??






cantek kan??? 
moga hari2 yg dilalui secantik dan seceria pic di atas...
:)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Warkah Cinta buat En Z.A.M - part 2



 :: Entry ni spesel utk yg tersayang, terchenta, terindu 
~>  Z.A.M <~

I'm really3 miss u ABG..

Syg taktau dimana silapnya kita ni.. syg benar2 buntu tau abg.. kenapa abg menyepikan diri?? apa salah syg?? syg teramat rindukan abg.. hidup syg teramat kosong skrg ni.. pegi keje pun rasa diawangan2 je.. apatahlagi  di rumah... abg dah bawa pergi separuh jiwa syg ni.. abg tau tak?? syg derita sgt2 skrg ni...
syg perlukan abg saat2 genting macam ni.. syg perlukan sokongan dan kata2 semangat dari abg..tapi abg dimana??? 


Abg, satria merah kembali menganggu idup syg.. FB syg yg jadi mangsanya.. mulanya syg buat taktau je... syg taknak keruhkan keadaan.. tapi dia makin "naik lemak".. syg masih ingat pesanan abg.. " jgn reply msg dia, kat kiralah FB or sms... jgn angkat call dia" tapi syg mungkir janji.. syg tau abg mesti marah kan? syg bg warning kat dia, jgn ganggu syg lagi..tapi dia still msg syg lagi .. dan tunang dia ambil kesempatan utk Fb satria merah utk msg syg.. mcam2 kata cacian yg dia bg kat syg... syg sedih sgt2.. dia kata syg ni kaco tunang dia.. padahal tak.. satria merah yg kaco syg dulu.... syg kesorangn abg.. tp mujur sgt2 bile mber2 ofis bg sokongan..farhana, fatma... tp syg perlukan abg.. sbb abg tau mcm mane nak hiburkan ati syg... 



ini yg sempat syg print screen sebagai bukti utk tunjuk pada abg...


syg sunyi sgt2 abg.. syg taktau dah mcam ne syg nk contact abg..  dan syg yakin abg baca luahan hati syg ni..
syg mungkir janji lagi kali ni.. sebab masukkan pasal abg dalam blog syg ni...
abg.. syg tetap sygkan abg macam dulu.. kalu abg tak puas hati dgn syg, terus terang jelah..selama ni boleh je kita share everything..  tp kenapa tidak sekarang?? knp bila abg ada masalah, abg tknk share dgn syg???
tak guna kalu syg jadi kekasih abg kalu syg tak dapat berkongsi kesedihan abg.....



kenapa abg diamkan diri???  sebelum ni tak penah abg macam ni... apakah salah kalu syg usaha utk cari abg?? sbb selama ni setiap hari kita contact.. bila jadi macam ni, syg jadi kelam kabut..
Takkan lah syg nk bertenang je.. relax tanpa buat apa2?? tak usaha utk cari abg...  salah ke cara syg ni?? syg ni suke buat kesimpulan sendiri ker??? suke fikir bukan2 ker?? perkara simple tapi fikir macam ilang duit berjuta2... normallah kan kalu aweks amek take care pasal pakwe dia.. baik tak payah jadi awek kalu pakwe dia kita pun diam,... langsung tak bagi respon yg positif..



abg, syg dah taktau nk taip apa lagi.. kepala syg ni dah berdenyut2..  mata pun dah ngantuk.. tp.. syg kena siapkan entry ni malam ni jgk....setiap malam dalam tido syg, seakan abg hadir temani syg.. syg rindukan saat2 kita dulu.. saat gembira kita... walaupun syg ni degil, tp abg tetap sabar dgn syg kan... sbb tu la syg CINTAKAN abg... 



walaupun pun terjadi, syg tetap doakan moga abg sentiasa dalam rahmatNYA... 



abg, utk kesekian kalinya, syg nk bgtau abg... 
"syg CINTA abg"
 SILA CALL SYG SEGERA LEPAS BACA ENTRY INI.. PLEZZ..



p/s  utk NEA, arap kamu faham bila baca entry ni.. kenapa aku mintak no fon K... sbb inilah..


:: pada yg membaca, sila jangan muntah hijau :P  sbb entry ni dibawa khas utk bacaan Z.A.M ::

peace!!





 

mari kita meng"klik" terima kasih

Saturday, November 19, 2011

Cara menyayangi seseorang

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.


2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.


3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.


4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.


5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.


6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.


7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.


8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.


9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.


10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.


::  Z.A.M tersayang ~> i'm really miss u dear  ::




mari kita meng"klik" terima kasih

Friday, November 18, 2011

Jumaat yg indah

hai, selamat tengahari semua
alhamdulilah, cuaca arini tersangat la baik.. so byklah aktiviti outdoor yg boleh dibuat.. lalala..
menu utk lunch arini ialah tomyam campur.. lama dah nk buat, asyik tertangguh je..



sape2 yg mau resepi sila klik >>>SINI<<< 

ptg ni mau dating dgn BFF. cik E.. sudah lama tidak ketemu same dia..pasti byk gosip cerita..hehe

bye!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wednesday, November 16, 2011

5 LARANGAN KETIKA TIDUR

1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN

Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.




2. JANGAN TIDUR MEMAKAI BRA (buat perempuan)


Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai bra lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.




3. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE


Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem syaraf kita




4. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MENGENAKAN MAKE-UP


Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dpt bernafas




5. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG (buat lelaki)


Ini kerana anda mungkin tidak bangun-bangun lagi (kerana dibunuh suaminya hoho)






p/s : sekadar gurauan



mari kita meng"klik" terima kasih

Friday, November 11, 2011

11.11.11

entri ini di post pada 11.11.11 pukul 11.11am




hehehe.. saje ngada2 nk jgk post entri date 11.11.11.  :P

bersambung....................




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih 
 
Make Your Own Gifts Here

Tuesday, November 8, 2011

Rindu menjelma lagi

rindu pada insan TERSAYANG, TERCHENTA..
i'm really3 miss u dear ..
 
 
p/s: nak g TC lg boleh? 
 


mari kita meng"klik" terima kasih


 

Tuesday, November 1, 2011

Boling oh Boling

Malam ni ada perlawanan boling dgn ofismate.... 
nanti cik zuera update k..

:: cik zuera pun main gak, tp tak pernah main lg, so macam ne ni??::


 
mari kita meng"klik" terima kasih


Tolong jangan menyusahkan orang lain

Cik Zuera balik keje lewat arini.. biasalah bila hujung bulan, memang macam ni la.. dah biasa dah..huhu
Akaun kan kena tutup setiap bulan, so stock yang ada di seantero tempat keje ni terpaksa di kira.. baru mukadimah..hahaha
sebelum balik rumah, singgah la pasaraya kejap..lepas settle semua perkara, baru je nak masuk dalam kete.. baru terperasaan.. ada kete mem"block" di belakang......
so duk mendiamkan diri dalam kete...







ok, sila bersabar ye cik zuera..
10 minit kemudian.........


















bersabar lagi....
5 minit kemudian












































ahhhhhhhhhhhhhhhhh, sudah hilang kesabaran.. takkan kena tunggu sampai esok....

tiada tanda2 si empunya kete itu datang...
so cik zuera terus snap no kete dan ke kaunter utk membuat pengumuman...
selepas 2 kali pengumuman di buat, empunya kete itu masih menyoping kan diri di dalam pasaraya itu

sabar lagi













sabar




















kebetulan kete sebelah sudah melarikan diri, so kete cik zuera dapat memboloskan diri dari empunya kete yg sangat baik hati itu..

 pesanan penaja, buat si empunya kete yg baik hati ini






sila jangan menyusahkan orang lain...



mari kita meng"klik" terima kasih


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday (3)


Pahang Darul Ridzuan~~~ SALAH
Pahang Darul Makmur~~~BETUL

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wordless Wednesday (2)




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Monday, November 28, 2011

Juara Bintang Kecil 2012



tergelak sakan kitaorang bile tengok video ni..
alahai tajul.. makin sweet la kamu..
kak wa syg kamu ketat3 tau...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Saturday, November 26, 2011

MAAL HIJRAH 1433



ASSALAMUALAIKUM...
selamat tahun baru hijrah 1433..














Empat belas perkara sunat dilakukan pada hari Asyura (10 Muharram):

  • Melapangkan masa/belanja anak isteri. Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.
  • Memuliakan fakir miskin. Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
  • Menahan marah. Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.
  • Menunjukkan orang sesat. Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
  • Menyapu/mengusap kepala anak yatim. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.
  • Bersedekah. Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
  • Memelihara kehormatan diri. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
  • Mandi Sunat. Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
  • Bercelak. Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.
  • Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X. Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.
  • Sembahyang sunat empat rakaat. Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11x.
  • Membaca "has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer". Fadilatnya - Tidak mati pada tahun ini.
  • Menjamu orang berbuka puasa. Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
  • Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.

copy from aida

  


:: moga tahun ni lebih baik daripada tahun lepas ::
:: moga impian  EMAS terbaik pada tahun ni ::
:: moga Hidayat ALLAH sentiasa bersamaku::
:: HIJRAH ke arah kebaikan ::




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Thursday, November 24, 2011

RIndu itu milik TAJUL

nilah dia TAJUL pujaan hati hamba..ekeke..

memang rindu sangat2 pada bdk ensem ni
macam la tak jupe bertahun2, padahal baru je bulan lepas jumpe..hehe
memang terhibur dgn gelagat dia yg sentiasa menggembirakan hati..
apa yg dia nak, cuba utk tunaikan...
kadang2 tu dah tau dia akan datang rumah, siap belikan stok aiskrim pisang buat stok dalam peti ais.. so bila dia datang, senang.. 
kadang2 tu tak larat nak layan karenah dia ni.. sampai je rumah, pasti dia tawaf rumah ni dulu.. dgn bermacam2 aksi.... berlari ke sana.. berlari ke sini.. berlari ke sinung,... hahaha
paling tak tahan bila dia dah jemu dan malas nak menjawap soalan, dia akan bagi jawapan "au hu"
(tak tahu) hahaha
tu belum dia jumpa henset cap ayam aku lagi..sibuk nak suruh aku bukak video dia membilang...
berulang kali dia tengok.. sambil tengok, sambil senyum...

tajul tajul.. macam2 karenah..
apa pun perangai tajul k.wa tetap sayang tajul.. 
sebab keletah tajul  selalu buat k.wa terhibur dan gelak sorang2..
ummuah utk tajul

esok kita jumpe deh...!!!






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih 

Make Your Own Gifts Here

Penyampai Hot FM Kelate & T’ganu

 Penyampai Hot FM Kelate.


 Penyampai Hot FM T'ganu


lebih detail ada SINI dan SINI



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Banjir di Terengganu

Dah namanya pun musim terkujuh kan... Tp Alhamdulilah sbb kawasan rumah cik zuera tidak termasuk dalam kawasan yg sentiasa banjir.. TQ ALLAH..
Cume on d way ke tempat keje tu ada lah kawasan yg kerap banjir.. kalu ujan tak berhenti dalam tempoh sehari je, pasti air akan naik.. tp masih bersyukur, sbb ada jalan "shortcut" utk ke tempat keje.. ALHAMDULILAH..

Bila baca paper & tgk tv pasal mangsa banjir ni kan alahai, kecian sgt2.. yelah kan.. dgn keadaan rumah yg takpasti macam mane keadaannya, persekitaran tempat penempatan mangsa banjir yg amat berserabut.. dan kat tempat macam ni lah mudahnya tersebar penyakit berjangkit... 

Dan amat la menduga kesabaran bila exam SPM time banjir.. tak boleh nak explain macam mane.. cikzuera demam selsema masa exam pun tak rasa tak selesa, inikan pula masa exam tu banjir.. terpaksa naik bot utk ke sekolah.. lagi malang kalu buku2 juga jadi mangsa banjir...huhu..
pada yg terlibat, sabar banyak2 tau dgn ujian ALLAH ni., pasti ada hikmah tersembunyi yg kita sendiri tak tau... HANYA DIA.

dan pada yg tak terlibat, tak salah rasanya kalu kita menghulurkan bantuan.. bukan sekadar wang ringgit, tapi pakaian,selimut dan sebagainya termasuklah sokongan moral..


lagi berita tentang banjir ada di SINI dan SINI



TQ sebab sudi singgah dan baca :)




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Imam Muda Asyraf Umum Nama Anak Selepas 7 Hari

Imam Muda Asyraf yang menyambut kelahiran anak sulungnya pada 18 November lalu bersedia untuk mengumumkan nama anaknya selepas tujuh hari bayi lelaki itu dilahirkan.

Menurut Asyraf, lebih elok jika nama anaknya diumumkan pada hari ketujuh memandangkan dia dan isteri, Nurhusna Yusof merancang untuk melakukan majlis aqiqah anak mereka.

“Bagi yang tidak merancang untuk membuat aqiqah hari ketujuh, sunat memberi nama pada hari kelahiran tetapi bagi yang merancang membuat aqiqah pada hari ketujuh, sunat memberi dan mengisytiharkan nama pada hari ketujuh.






“Jadi, saya akan mengisytiharkan nama anak kepada semua pada esok (Khamis). Tetapi kemungkinan saya akan mendaftar nama anak di Jabatan Pendaftaran Negara pada hari ini,” kata Asyraf ketika dihubungi mStar Online, Rabu.
Asyraf akan membuat majlis aqiqah untuk anaknya secara kecil-kecilan di surau berdekatan rumahnya di Sungai Besi.
Bayi seberat 2.5 kilogram itu dilahirkan di Hospital Pakar An-Nur, Bandar Baru Bangi.
Asyraf berkahwin dengan Nurhusna hampir dua tahun.


sumber : MSTAR ONLINE

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday (1)






 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Tuesday, November 22, 2011

EZLYN dah kawen

 cantekk!!

 Ezlynn telah pun bergelar isteri kepada pengurusnya, Adam Fahmi, 35 dalam satu upacara pernikahan yang diadakan di Sime Darby Convention Centre, pada 20112011..


Duit hantaran RM 20,020.20~~ wah, masyuk...hehe
lagi berita klik SINI


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih  

Make Your Own Gifts Here

Malaysia menang, cik zuera yg cuti

Tahniah MALAYSIA.. 
menang pingat emas bola sepak sukan SEA kat jakarta.. tak payah nak sebut la cik zuera, sume orang dah tau :P
MALAYSIA BOLEH!!
yeye!! esok cuti... jangan nak berangan ok..
padahal esok dah sememangnya cuti.. AL.. hehe
ada taklimat SPR..hehe




mari kita meng"klik" terima kasih
 

Sunday, November 20, 2011

SHANTEK TAK??






cantek kan??? 
moga hari2 yg dilalui secantik dan seceria pic di atas...
:)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Warkah Cinta buat En Z.A.M - part 2



 :: Entry ni spesel utk yg tersayang, terchenta, terindu 
~>  Z.A.M <~

I'm really3 miss u ABG..

Syg taktau dimana silapnya kita ni.. syg benar2 buntu tau abg.. kenapa abg menyepikan diri?? apa salah syg?? syg teramat rindukan abg.. hidup syg teramat kosong skrg ni.. pegi keje pun rasa diawangan2 je.. apatahlagi  di rumah... abg dah bawa pergi separuh jiwa syg ni.. abg tau tak?? syg derita sgt2 skrg ni...
syg perlukan abg saat2 genting macam ni.. syg perlukan sokongan dan kata2 semangat dari abg..tapi abg dimana??? 


Abg, satria merah kembali menganggu idup syg.. FB syg yg jadi mangsanya.. mulanya syg buat taktau je... syg taknak keruhkan keadaan.. tapi dia makin "naik lemak".. syg masih ingat pesanan abg.. " jgn reply msg dia, kat kiralah FB or sms... jgn angkat call dia" tapi syg mungkir janji.. syg tau abg mesti marah kan? syg bg warning kat dia, jgn ganggu syg lagi..tapi dia still msg syg lagi .. dan tunang dia ambil kesempatan utk Fb satria merah utk msg syg.. mcam2 kata cacian yg dia bg kat syg... syg sedih sgt2.. dia kata syg ni kaco tunang dia.. padahal tak.. satria merah yg kaco syg dulu.... syg kesorangn abg.. tp mujur sgt2 bile mber2 ofis bg sokongan..farhana, fatma... tp syg perlukan abg.. sbb abg tau mcm mane nak hiburkan ati syg... 



ini yg sempat syg print screen sebagai bukti utk tunjuk pada abg...


syg sunyi sgt2 abg.. syg taktau dah mcam ne syg nk contact abg..  dan syg yakin abg baca luahan hati syg ni..
syg mungkir janji lagi kali ni.. sebab masukkan pasal abg dalam blog syg ni...
abg.. syg tetap sygkan abg macam dulu.. kalu abg tak puas hati dgn syg, terus terang jelah..selama ni boleh je kita share everything..  tp kenapa tidak sekarang?? knp bila abg ada masalah, abg tknk share dgn syg???
tak guna kalu syg jadi kekasih abg kalu syg tak dapat berkongsi kesedihan abg.....



kenapa abg diamkan diri???  sebelum ni tak penah abg macam ni... apakah salah kalu syg usaha utk cari abg?? sbb selama ni setiap hari kita contact.. bila jadi macam ni, syg jadi kelam kabut..
Takkan lah syg nk bertenang je.. relax tanpa buat apa2?? tak usaha utk cari abg...  salah ke cara syg ni?? syg ni suke buat kesimpulan sendiri ker??? suke fikir bukan2 ker?? perkara simple tapi fikir macam ilang duit berjuta2... normallah kan kalu aweks amek take care pasal pakwe dia.. baik tak payah jadi awek kalu pakwe dia kita pun diam,... langsung tak bagi respon yg positif..



abg, syg dah taktau nk taip apa lagi.. kepala syg ni dah berdenyut2..  mata pun dah ngantuk.. tp.. syg kena siapkan entry ni malam ni jgk....setiap malam dalam tido syg, seakan abg hadir temani syg.. syg rindukan saat2 kita dulu.. saat gembira kita... walaupun syg ni degil, tp abg tetap sabar dgn syg kan... sbb tu la syg CINTAKAN abg... 



walaupun pun terjadi, syg tetap doakan moga abg sentiasa dalam rahmatNYA... 



abg, utk kesekian kalinya, syg nk bgtau abg... 
"syg CINTA abg"
 SILA CALL SYG SEGERA LEPAS BACA ENTRY INI.. PLEZZ..



p/s  utk NEA, arap kamu faham bila baca entry ni.. kenapa aku mintak no fon K... sbb inilah..


:: pada yg membaca, sila jangan muntah hijau :P  sbb entry ni dibawa khas utk bacaan Z.A.M ::

peace!!





 

mari kita meng"klik" terima kasih

Saturday, November 19, 2011

Cara menyayangi seseorang

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.


2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.


3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.


4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.


5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.


6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.


7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.


8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.


9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.


10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.


::  Z.A.M tersayang ~> i'm really miss u dear  ::




mari kita meng"klik" terima kasih

Friday, November 18, 2011

Jumaat yg indah

hai, selamat tengahari semua
alhamdulilah, cuaca arini tersangat la baik.. so byklah aktiviti outdoor yg boleh dibuat.. lalala..
menu utk lunch arini ialah tomyam campur.. lama dah nk buat, asyik tertangguh je..



sape2 yg mau resepi sila klik >>>SINI<<< 

ptg ni mau dating dgn BFF. cik E.. sudah lama tidak ketemu same dia..pasti byk gosip cerita..hehe

bye!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih

Make Your Own Gifts Here

Wednesday, November 16, 2011

5 LARANGAN KETIKA TIDUR

1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN

Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.




2. JANGAN TIDUR MEMAKAI BRA (buat perempuan)


Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai bra lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.




3. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE


Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem syaraf kita




4. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MENGENAKAN MAKE-UP


Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dpt bernafas




5. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG (buat lelaki)


Ini kerana anda mungkin tidak bangun-bangun lagi (kerana dibunuh suaminya hoho)






p/s : sekadar gurauan



mari kita meng"klik" terima kasih

Friday, November 11, 2011

11.11.11

entri ini di post pada 11.11.11 pukul 11.11am




hehehe.. saje ngada2 nk jgk post entri date 11.11.11.  :P

bersambung....................




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

mari kita meng"klik" terima kasih 
 
Make Your Own Gifts Here

Tuesday, November 8, 2011

Rindu menjelma lagi

rindu pada insan TERSAYANG, TERCHENTA..
i'm really3 miss u dear ..
 
 
p/s: nak g TC lg boleh? 
 


mari kita meng"klik" terima kasih


 

Tuesday, November 1, 2011

Boling oh Boling

Malam ni ada perlawanan boling dgn ofismate.... 
nanti cik zuera update k..

:: cik zuera pun main gak, tp tak pernah main lg, so macam ne ni??::


 
mari kita meng"klik" terima kasih


Tolong jangan menyusahkan orang lain

Cik Zuera balik keje lewat arini.. biasalah bila hujung bulan, memang macam ni la.. dah biasa dah..huhu
Akaun kan kena tutup setiap bulan, so stock yang ada di seantero tempat keje ni terpaksa di kira.. baru mukadimah..hahaha
sebelum balik rumah, singgah la pasaraya kejap..lepas settle semua perkara, baru je nak masuk dalam kete.. baru terperasaan.. ada kete mem"block" di belakang......
so duk mendiamkan diri dalam kete...







ok, sila bersabar ye cik zuera..
10 minit kemudian.........


















bersabar lagi....
5 minit kemudian












































ahhhhhhhhhhhhhhhhh, sudah hilang kesabaran.. takkan kena tunggu sampai esok....

tiada tanda2 si empunya kete itu datang...
so cik zuera terus snap no kete dan ke kaunter utk membuat pengumuman...
selepas 2 kali pengumuman di buat, empunya kete itu masih menyoping kan diri di dalam pasaraya itu

sabar lagi













sabar




















kebetulan kete sebelah sudah melarikan diri, so kete cik zuera dapat memboloskan diri dari empunya kete yg sangat baik hati itu..

 pesanan penaja, buat si empunya kete yg baik hati ini






sila jangan menyusahkan orang lain...



mari kita meng"klik" terima kasih


KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA