CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Saturday, July 21, 2012

Selamat Berpuasa Dari CZ



Hari ini dah masuk bulan ramadhan bersamaan 21 Julai 2012. Alhamdulilah, kita masih berkesempatan untuk bertemu dengan bulan ramadhan yang penuh dengan keberkatan…


Ramadhan pertama tahun ni CZ terpaksa bekerja.. huhu..dah giliran CZ keja arini…. Tapi esok (Ahad) cuti peristiwa sebab pasukan Trg berjaya menjuarai SUKMA..hehe

Di bulan puasa ni bersamalah kita perbaiki diri kita semua menjadi lebih baik dari sebelumnya. Pertingkatkan amal ibadat kita. dan semoga ibadat kita semua akan diberkati olehNYA. INSYA ALLAH..AMIN.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih


Make Your Own Gifts Here

Niat Puasa Ramadhan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Monday, July 16, 2012

Sejuk Perut ibu mengandung


Picture di rakam tanpa disedari


Alhamdulilah…. Sejuk perut umi kamu mengandungkan kamu tajul.. .. time ni sebenarnya tajul baru je mengikut abgnya yg sedang solat. Tak sangka plak dia boleh buat cam ni..

Semoga Tajul membesar jadi anak yg baik dan soleh.. k.wa syg Ajul ...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Lagi2 Buffered Earnings




ALHAMDULILAH..



Tq NUFFNANG sbb masih sudi bagi BE baru utk blog kecik ni….


Harapnya BE ni dapat bertahan lama..


Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang….










:: Buffered Earnings 2012 : ke 13 => (15/07/2012) ::




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Doa Murah Rezeki




:: sekadar perkongsian bersama dan juga untuk diri sendiri.. bersama lah kita amalkan doa tersebut dan semoga kita semua dimurahkannya rezeki olehNYA.. AMin..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Friday, July 13, 2012

Quaker Oat Cookies


CZ percaya semua orang yang bekerja dipejabat mesti ada “stok ringan2” kan?? Jangan salah faham plak. Stok ringan2 ni adalah makanan yg dijadikan bekalan semasa bekerja.. tapi ada jugak orang yang tak suka makan di meja kerja…. CZ kadang2 suka beli biskut yg packing comel2 macam ni utk letak dalam laci meja kerja..hehehe.. manelah tau bz kerja smpai tak sempat keluar makan… ceh, padahal suka mengunyah..haha.. ada sape2 macam CZ tak, sila angkat kening anda..wakakakaka


Quaker Oat Cookies ni CZ diperkenalkan oleh ofismate.. bila makan sekali best jugak..cookies ni pun takdelah manis sangat.. kena dgn selera CZ.. so apalagi, CZ carilah “stok “ hehe.. harga cookies ni takdelah mahal sangat. Rasenya RM4.90 utk 6 paket (setiap paket ada 3 keping)..bukan lupa tapi tak ingat la pulak..hehe

Cookies ni ada beberapa perisa. Coklat, kismis, apple.. (ni je yg CZ ingat..hehe).. tapi selalunya time CZ cari kat pasaraya perisa coklat mesti takde stok..maybe ramai yg suke perisa tu kot..

Walaupun cookies ni berasal daripada OAT, tp bila dicampur dengan buah2an,.. rasanya mmg sedap.. rasa oat dan campuran buah-buahan . kita semua kan tau oat adalah baik utk kesihatan jantung… jadi kiranya 2 in 1 la bila makan cookies ni..

Bagi yg belum mencuba cookies ni, boleh dapatkan di pasaraya dan kedai2 runcit berdekatan.. dah mcam duta QUAKER OAT COOKIES la plak..hehehe




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Thursday, July 12, 2012

Penawar Stress

Amalkan 10 B

Bernafas dari dalam
Berkata : relakslah
Beribadat
Bercakap dengan seseorang
Berurut
Berehat dan mendengar muzik
Beriadah
Bersenam
Berfikiran Positif


 -zuera-







 mari kita meng"klik" terima kasih


  Make Your Own Gifts Here

DOA PEMBUKA REZEKI



  :: Bersamalah kita amalkan doa ini.. semoga kita semua dimurahkan rezeki olehNYA.. AMIN...


mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, July 11, 2012

Wordless Wednesday (8)



roti tempayan + gulai ayam


 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Sunday, July 8, 2012

Facebook sebagai tempat meluahkan ketidakpuasanhati

Sebenarnya dah lama CZ dah tak update status kat fb.. bukannya apa, setelah dapat amaran lisan dari EZ, memang dah jarang sangat CZ update status.. kadang2 je..kalu dulu memang selalu sangat update..sekarang ni lebih kepada mencari kawan2 lama,, review produk2..tak pun post or tag pasal contest2 kat fb.. walaupun macam tu, tp FB tetap bukak setiap hari.. Cuma baca update dari kawan2.. kadang2 ada jugak like dan komen.. tp lebih kpd “silent reader Fb’ …hehe



Kadang2 bila difikirkan macam tak matang je kan, kalu update status,

“bau Nescafe buat saya pening kepala”

walhal air Nescafe tu depan lubang hidung je.. suka2 je nak hebohkan satu dunia ofismate satu jabatan dia suka minum Nescafe dan dia pulak tak boleh bau.. kalu nak diikutkan kami satu jabatan ni terpaksa bertolak ansur dgn dia,. Takkan buat dan minum air Nescafe kalu dia ada.. tapi ada ke dia hargai apa yg kami buat ni.. yang heran tu, bila ofismate dari jabatan lain buat air Nescafe boleh pulak bau yer?????

Suka sangat kutuk ofismate yg lain melalui FB.. ada pulak yg backup upahan..hahaha.. kalu tak puas hati tu, terus terang jelah.. bila orang tak cakap dengan dia, mula la tuduh orang lain pulaukan dia..tapi tak sedar ke awak tu yg pulaukan kami dulu??? Bila nakkan sesuatu, mulalah buat muka tembok.. tak malu!! Kadang2 tu, bila ada majlis apa ke mulalah meng”ekor” belakang kami2,, sebab kamu memang takde kawan dan takde orang yg nak kawan dgn kamu.. Padan muka!!!!

Tapi dia lupa.. ALLAH selalu tolong dan bantu hambaNYA yg teraniya.. setiap kali dia post kat FB, ada je ofismate dari jabatan lain bgtau kami… siap print screen sekali ( kami2 telah di’hide’kan dari fb dia) sebagai bukti dikemudian hari.. huhu.. setiap kali dia update status, pasti ada yg sampaikan pada kami.. kalu tak mmg kami tak tau la sampai bila2.. TQ yer pada ofismate jabatan lain.. (bukan utk batu api, tp utk mendengar penjelasan sebelah pihak lagi)

Suatu masa dulu, CZ pernah lihat dengan mata kepala sendiri dia campakkan dokumen yg CZ bg pada dia.. hina sangat ker CZ ni?? Padahal sama taraf je jawatan tu..cume dia je yg lebih lama berkhidmat..Dengan ofismate yg konon2 rapat dengan dia pun dia kutuk kat FB, dgn CZ ni apa lagi..

Pesanan utk manusia yg berlagak dan sombong. Buatlah dan hinalah kami macam mane pun..terutama pada CZ.. tau sgt dia mmg banyak mengata CZ kat fb.. buatlah sepuas hati kamu.. Hanya ALLAH yg mampu membalas “kebaikan “ kamu tu..

EZ pun dah bosan sbb ari2 dengar CZ mengadu, “tak payah amik pot sgtla pasal dia tu,, anggap jelah dia tu dinding bergerak..wakakakakaka




:: Entry ni sekadar luahan perasaan di blog.sebab CZ yakin dia takkan baca. Sape2 ofismate yg baca entry ni, uols pasti tau siapakah dia..hahaha ::



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Saturday, July 7, 2012

Alfatihah




Alfatihah, dari DIA kita datang, dan kepada DIA jugak kita kembali..


Malam tadi dapat berita dari ayah tentang kematian sorang kawan lama dia. Akibat kencing manis. CZ memang kenal jugak.. dia satu kampung dengan ayah.. dan boleh dikatakan amat rapat jugak dengan ayah.. tapi tinggal kat KEDAH.. Arwah adalah sorang bekas askar.. Arwah berkahwin dgn orang kedah dan terus menetap kat sana.. kali pertama dan terakhir CZ jupe dia yelah masa CZ nak masuk UiTM Arau pada 2002.. sepuluh tahun lepas.. masa tu, kami memang takde sedara mara kat sane. Sehari sebelum daftar kat UiTM, kami dah sampai Kedah dan menumpang bermalam kat rumah arwah. Dulu manelah ada homestay bagai macam skrg ni.. Arwah jugaklah yg tunjukkan jalan utk kami ke sana (Arau,Perlis).. Arwah juga ringan tulang menolong kami mengangkat barang2 CZ yg penuh satu van tu ke hostel..

Kali kedua CZ jumpe dia masa CZ nak masuk sem 2, kami masih menumpang bermalam di rumah arwah. lepas tu mmg CZ tak pernah jupe arwah lagi.. penah jugak arwah balik kampung, tapi setakat jumpe dgn ayah jelah.. ayah pun bila ke Kedah, pasti jupe dgn arwah..

CZ mmg hargai sgt2 jasa arwah yg sudi tumpangkan kami sekeluarga pada 10 tahun lepas.. dan kalu bukan sebab arwah, rasanya mesti “makan buah langsat” kami nak mencari UiTM tu..

Semoga roh arwah “Ayah Nor” dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman.. AMIN.. Semoga keluarga arwah tabah dengan dugaan ni..



AL-FATIHAH..amin..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Istana Pasir


Sumber :mukabuku



Alahai siapalah yg mempunyai tahap kesabaran yg teramat tinggi dan kreativiti yg sememangnya terbaik punye… seumur idup CZ tak pernah lagi membina istana pasir sehebat tu sebarang istana pasir pun tak penah buat hahaha

Tapi bila diperhatikan betul2 istana pasir diatas, memang kita semua dapat agak orang yg membina dan mereka bentuk istana pasir tersebut mesti seorang yang pakar dalam bidang seni bina..

Cuba kita bayangkan kalu istana pasir tersebut adalah benar2 sebuah banglo mewah.. mesti cantik teramat sangatkan..

Alangkah bestnya kalu dapat istana macam ni..



CZ: EZ, nak istana a.k.a banglo mewah macam ni se boleh tak?

EZ: Boleh syg.. nanti SEPLOH abg buatkan istana macam ni utk syg yer…

CZ : hahaha!!!!!





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Tuesday, July 3, 2012

Roti Celup Telur

Suatu petang, mood untuk memasak datang.. tapi takde idea pulak nak masak ape.. so selongkar stok kat dapur.. roti je ada..huhu.. dapat la idea nak buat roti celup telur.. walaupun resepi ni teramat simple.. tapi kenyang la perut..hahaha… roti bun kosong ni ( boleh jugak guna sebarang roti kosong lain) dicelup dalam telur yang telah disebatikan~ betul ke istilah ni?? Haha…. Roti ini boleh digoreng dgn planta@majerin@mentega... CZ main rembat je ikut mana yg ada stok kat dapur..hehe goreng dengan api sederhana.. jangan sampai hangit pulak.. masak dan angkat.. Makan!!! Hehe


Inilah hasilnya








Simple je kan…boleh makan panas2.. lagi kreatif, inovatif, cemerlang, gemilang dan terbilang bila makan dgn aiskrim.. tapi bila roti ni sejuk sikit la.. nanti cair pulak aiskrim tu..hehehe




Selamat mencuba


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Buffered Earnings (May-June 2012)



Semalam bila buka Nuffnang, satu BE (Buffered Earnings) dan jadi ME (Metered Earnings) huhu.. tak perasan la pulak.. yelahkan blog kecik ni BE memang tak running lama sangat pun.. cepat sangat BE jadi ME.. skrg ni ada lagi satu BE baru.. Harap BE ni boleh menepek lama2 la kat blog ni.. Apapun syukur dengan rezeki yg diberikan. Walaupun sikit, tapi lama2 jadi banyak kan.. bila dah sampai masa nanti boleh cashout.. ntah bila la..hehehe sabar..



EN NUFFNANG, sudilah kiranya menepek lama2 skit kat blog ni dan bagi BE baru..hehe
Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang.. Alhamdulilah


:: Buffered Earnings 2012 : ke 11, 12 => (03/07/2012)  ::




 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 21, 2012

Selamat Berpuasa Dari CZ



Hari ini dah masuk bulan ramadhan bersamaan 21 Julai 2012. Alhamdulilah, kita masih berkesempatan untuk bertemu dengan bulan ramadhan yang penuh dengan keberkatan…


Ramadhan pertama tahun ni CZ terpaksa bekerja.. huhu..dah giliran CZ keja arini…. Tapi esok (Ahad) cuti peristiwa sebab pasukan Trg berjaya menjuarai SUKMA..hehe

Di bulan puasa ni bersamalah kita perbaiki diri kita semua menjadi lebih baik dari sebelumnya. Pertingkatkan amal ibadat kita. dan semoga ibadat kita semua akan diberkati olehNYA. INSYA ALLAH..AMIN.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mari kita meng"klik" terima kasih


Make Your Own Gifts Here

Niat Puasa Ramadhan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Monday, July 16, 2012

Sejuk Perut ibu mengandung


Picture di rakam tanpa disedari


Alhamdulilah…. Sejuk perut umi kamu mengandungkan kamu tajul.. .. time ni sebenarnya tajul baru je mengikut abgnya yg sedang solat. Tak sangka plak dia boleh buat cam ni..

Semoga Tajul membesar jadi anak yg baik dan soleh.. k.wa syg Ajul ...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Lagi2 Buffered Earnings




ALHAMDULILAH..



Tq NUFFNANG sbb masih sudi bagi BE baru utk blog kecik ni….


Harapnya BE ni dapat bertahan lama..


Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang….










:: Buffered Earnings 2012 : ke 13 => (15/07/2012) ::




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Doa Murah Rezeki




:: sekadar perkongsian bersama dan juga untuk diri sendiri.. bersama lah kita amalkan doa tersebut dan semoga kita semua dimurahkannya rezeki olehNYA.. AMin..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Friday, July 13, 2012

Quaker Oat Cookies


CZ percaya semua orang yang bekerja dipejabat mesti ada “stok ringan2” kan?? Jangan salah faham plak. Stok ringan2 ni adalah makanan yg dijadikan bekalan semasa bekerja.. tapi ada jugak orang yang tak suka makan di meja kerja…. CZ kadang2 suka beli biskut yg packing comel2 macam ni utk letak dalam laci meja kerja..hehehe.. manelah tau bz kerja smpai tak sempat keluar makan… ceh, padahal suka mengunyah..haha.. ada sape2 macam CZ tak, sila angkat kening anda..wakakakaka


Quaker Oat Cookies ni CZ diperkenalkan oleh ofismate.. bila makan sekali best jugak..cookies ni pun takdelah manis sangat.. kena dgn selera CZ.. so apalagi, CZ carilah “stok “ hehe.. harga cookies ni takdelah mahal sangat. Rasenya RM4.90 utk 6 paket (setiap paket ada 3 keping)..bukan lupa tapi tak ingat la pulak..hehe

Cookies ni ada beberapa perisa. Coklat, kismis, apple.. (ni je yg CZ ingat..hehe).. tapi selalunya time CZ cari kat pasaraya perisa coklat mesti takde stok..maybe ramai yg suke perisa tu kot..

Walaupun cookies ni berasal daripada OAT, tp bila dicampur dengan buah2an,.. rasanya mmg sedap.. rasa oat dan campuran buah-buahan . kita semua kan tau oat adalah baik utk kesihatan jantung… jadi kiranya 2 in 1 la bila makan cookies ni..

Bagi yg belum mencuba cookies ni, boleh dapatkan di pasaraya dan kedai2 runcit berdekatan.. dah mcam duta QUAKER OAT COOKIES la plak..hehehe




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Thursday, July 12, 2012

Penawar Stress

Amalkan 10 B

Bernafas dari dalam
Berkata : relakslah
Beribadat
Bercakap dengan seseorang
Berurut
Berehat dan mendengar muzik
Beriadah
Bersenam
Berfikiran Positif


 -zuera-







 mari kita meng"klik" terima kasih


  Make Your Own Gifts Here

DOA PEMBUKA REZEKI



  :: Bersamalah kita amalkan doa ini.. semoga kita semua dimurahkan rezeki olehNYA.. AMIN...


mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, July 11, 2012

Wordless Wednesday (8)



roti tempayan + gulai ayam


 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Sunday, July 8, 2012

Facebook sebagai tempat meluahkan ketidakpuasanhati

Sebenarnya dah lama CZ dah tak update status kat fb.. bukannya apa, setelah dapat amaran lisan dari EZ, memang dah jarang sangat CZ update status.. kadang2 je..kalu dulu memang selalu sangat update..sekarang ni lebih kepada mencari kawan2 lama,, review produk2..tak pun post or tag pasal contest2 kat fb.. walaupun macam tu, tp FB tetap bukak setiap hari.. Cuma baca update dari kawan2.. kadang2 ada jugak like dan komen.. tp lebih kpd “silent reader Fb’ …hehe



Kadang2 bila difikirkan macam tak matang je kan, kalu update status,

“bau Nescafe buat saya pening kepala”

walhal air Nescafe tu depan lubang hidung je.. suka2 je nak hebohkan satu dunia ofismate satu jabatan dia suka minum Nescafe dan dia pulak tak boleh bau.. kalu nak diikutkan kami satu jabatan ni terpaksa bertolak ansur dgn dia,. Takkan buat dan minum air Nescafe kalu dia ada.. tapi ada ke dia hargai apa yg kami buat ni.. yang heran tu, bila ofismate dari jabatan lain buat air Nescafe boleh pulak bau yer?????

Suka sangat kutuk ofismate yg lain melalui FB.. ada pulak yg backup upahan..hahaha.. kalu tak puas hati tu, terus terang jelah.. bila orang tak cakap dengan dia, mula la tuduh orang lain pulaukan dia..tapi tak sedar ke awak tu yg pulaukan kami dulu??? Bila nakkan sesuatu, mulalah buat muka tembok.. tak malu!! Kadang2 tu, bila ada majlis apa ke mulalah meng”ekor” belakang kami2,, sebab kamu memang takde kawan dan takde orang yg nak kawan dgn kamu.. Padan muka!!!!

Tapi dia lupa.. ALLAH selalu tolong dan bantu hambaNYA yg teraniya.. setiap kali dia post kat FB, ada je ofismate dari jabatan lain bgtau kami… siap print screen sekali ( kami2 telah di’hide’kan dari fb dia) sebagai bukti dikemudian hari.. huhu.. setiap kali dia update status, pasti ada yg sampaikan pada kami.. kalu tak mmg kami tak tau la sampai bila2.. TQ yer pada ofismate jabatan lain.. (bukan utk batu api, tp utk mendengar penjelasan sebelah pihak lagi)

Suatu masa dulu, CZ pernah lihat dengan mata kepala sendiri dia campakkan dokumen yg CZ bg pada dia.. hina sangat ker CZ ni?? Padahal sama taraf je jawatan tu..cume dia je yg lebih lama berkhidmat..Dengan ofismate yg konon2 rapat dengan dia pun dia kutuk kat FB, dgn CZ ni apa lagi..

Pesanan utk manusia yg berlagak dan sombong. Buatlah dan hinalah kami macam mane pun..terutama pada CZ.. tau sgt dia mmg banyak mengata CZ kat fb.. buatlah sepuas hati kamu.. Hanya ALLAH yg mampu membalas “kebaikan “ kamu tu..

EZ pun dah bosan sbb ari2 dengar CZ mengadu, “tak payah amik pot sgtla pasal dia tu,, anggap jelah dia tu dinding bergerak..wakakakakaka




:: Entry ni sekadar luahan perasaan di blog.sebab CZ yakin dia takkan baca. Sape2 ofismate yg baca entry ni, uols pasti tau siapakah dia..hahaha ::



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Saturday, July 7, 2012

Alfatihah




Alfatihah, dari DIA kita datang, dan kepada DIA jugak kita kembali..


Malam tadi dapat berita dari ayah tentang kematian sorang kawan lama dia. Akibat kencing manis. CZ memang kenal jugak.. dia satu kampung dengan ayah.. dan boleh dikatakan amat rapat jugak dengan ayah.. tapi tinggal kat KEDAH.. Arwah adalah sorang bekas askar.. Arwah berkahwin dgn orang kedah dan terus menetap kat sana.. kali pertama dan terakhir CZ jupe dia yelah masa CZ nak masuk UiTM Arau pada 2002.. sepuluh tahun lepas.. masa tu, kami memang takde sedara mara kat sane. Sehari sebelum daftar kat UiTM, kami dah sampai Kedah dan menumpang bermalam kat rumah arwah. Dulu manelah ada homestay bagai macam skrg ni.. Arwah jugaklah yg tunjukkan jalan utk kami ke sana (Arau,Perlis).. Arwah juga ringan tulang menolong kami mengangkat barang2 CZ yg penuh satu van tu ke hostel..

Kali kedua CZ jumpe dia masa CZ nak masuk sem 2, kami masih menumpang bermalam di rumah arwah. lepas tu mmg CZ tak pernah jupe arwah lagi.. penah jugak arwah balik kampung, tapi setakat jumpe dgn ayah jelah.. ayah pun bila ke Kedah, pasti jupe dgn arwah..

CZ mmg hargai sgt2 jasa arwah yg sudi tumpangkan kami sekeluarga pada 10 tahun lepas.. dan kalu bukan sebab arwah, rasanya mesti “makan buah langsat” kami nak mencari UiTM tu..

Semoga roh arwah “Ayah Nor” dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman.. AMIN.. Semoga keluarga arwah tabah dengan dugaan ni..



AL-FATIHAH..amin..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Istana Pasir


Sumber :mukabuku



Alahai siapalah yg mempunyai tahap kesabaran yg teramat tinggi dan kreativiti yg sememangnya terbaik punye… seumur idup CZ tak pernah lagi membina istana pasir sehebat tu sebarang istana pasir pun tak penah buat hahaha

Tapi bila diperhatikan betul2 istana pasir diatas, memang kita semua dapat agak orang yg membina dan mereka bentuk istana pasir tersebut mesti seorang yang pakar dalam bidang seni bina..

Cuba kita bayangkan kalu istana pasir tersebut adalah benar2 sebuah banglo mewah.. mesti cantik teramat sangatkan..

Alangkah bestnya kalu dapat istana macam ni..



CZ: EZ, nak istana a.k.a banglo mewah macam ni se boleh tak?

EZ: Boleh syg.. nanti SEPLOH abg buatkan istana macam ni utk syg yer…

CZ : hahaha!!!!!





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Tuesday, July 3, 2012

Roti Celup Telur

Suatu petang, mood untuk memasak datang.. tapi takde idea pulak nak masak ape.. so selongkar stok kat dapur.. roti je ada..huhu.. dapat la idea nak buat roti celup telur.. walaupun resepi ni teramat simple.. tapi kenyang la perut..hahaha… roti bun kosong ni ( boleh jugak guna sebarang roti kosong lain) dicelup dalam telur yang telah disebatikan~ betul ke istilah ni?? Haha…. Roti ini boleh digoreng dgn planta@majerin@mentega... CZ main rembat je ikut mana yg ada stok kat dapur..hehe goreng dengan api sederhana.. jangan sampai hangit pulak.. masak dan angkat.. Makan!!! Hehe


Inilah hasilnya








Simple je kan…boleh makan panas2.. lagi kreatif, inovatif, cemerlang, gemilang dan terbilang bila makan dgn aiskrim.. tapi bila roti ni sejuk sikit la.. nanti cair pulak aiskrim tu..hehehe




Selamat mencuba


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Buffered Earnings (May-June 2012)



Semalam bila buka Nuffnang, satu BE (Buffered Earnings) dan jadi ME (Metered Earnings) huhu.. tak perasan la pulak.. yelahkan blog kecik ni BE memang tak running lama sangat pun.. cepat sangat BE jadi ME.. skrg ni ada lagi satu BE baru.. Harap BE ni boleh menepek lama2 la kat blog ni.. Apapun syukur dengan rezeki yg diberikan. Walaupun sikit, tapi lama2 jadi banyak kan.. bila dah sampai masa nanti boleh cashout.. ntah bila la..hehehe sabar..



EN NUFFNANG, sudilah kiranya menepek lama2 skit kat blog ni dan bagi BE baru..hehe
Apapun syukur atas rezeki yang diberikan...TQ Nuffnang.. Alhamdulilah


:: Buffered Earnings 2012 : ke 11, 12 => (03/07/2012)  ::




 mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA