CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

HEARTBEAT TERHANGAT ~ jom klik

Search di SINI

Friday, August 10, 2012

EXAM oh EXAM




Arini CZ ada exam TBE.. apa tu TBE lain kali la CZ cite yer.. hehe


MOga CZ dapat menjawap dengan tenang.. actually CZ study last minute ni..hehe

Semoga dipermudahkan segala urusan CZ arini..AMIN.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Thursday, August 9, 2012

Eh June 2012



Ada juga rezeki menang contest kat majalah EH June 2012.. Ingatkan takde rezeki dah. Sebab selalu sangat hantar lambat..hehe..


Bila dah rezeki kita, walau macam mana sekalipun, ia tetap akan jadi rezeki kita.. .

Moga kita akan terus dimurahkan rezeki pada masa akan datang.. INSYAALLAH.. AMIN…

Terima Kasih EH!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, August 8, 2012

Rezeki dari HEARTBEAT



Alhamdulilah, rezeki dari HEARTBEAT masih ada lagi.. Ni kali kedua cash out. 1st cash out bulan 1 lepas..tak sangka lepas 6 bulan boleh cash out lagi.. lama juga la nak cash out kali ke 2 kan?


Walaupun jumlahnya takdelah sebanyak orang lain, tp syukur.. sape nak bagi kan… Sebenarnya income dari HEARTBEAT ni datangnya dari belian barang dari rakan2.. CZ selalu jugak share link HEARTBEAT ni kat facebook.. dan cara tu agak berkesan.. masih ada yg sudi klik dan membeli.. so lepas ni CZ kena rajin la share link kat FB..hehe

Cash out kali ke 2 ni lebih banyak sedikit dari yg 1st aritu.. taktau nk buat apa lagi dgn duit tu.. maybe belanja mak ayah makan atau beli something kot..tak pun buat duit belanja lepas raya sebelum dapat gaji ( maybe duit tu akan dapat lepas raya, so faham2 jelah lepas raya kan)..muhahahaaha


update!!
:: baru dapat email dari HEARTBEAT.. duit sudah di bank in terus ke akaun Maybank CZ.. ALHAMDULLILAH..

  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wordless Wednesday (9)

:: sangat setuju 200 % ::

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Wednesday, August 1, 2012

Fadilat dan Kelebihan Solat Terawih



Malam ke 1

Diampuni dosa-dosa orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.



Malam ke 2

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Terawih, serta dosa-dosa kedua ibu bapanya.



Malam ke 3

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.



Malam ke 4

Orang-orang yang mengerjakan solat Terawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.



Malam ke 5

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjid Madinah dan Masjidil Aqsa.



Malam ke 6

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan terawih malam itu.



Malam ke 7

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir'aun dan Hamman.



Malam ke 8

Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat terawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.



Malam ke 9

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.



Malam ke 10

Allah SWT mengurniakan kepada kebaikan dunia dan akhirat.



Malam ke 11

la meninggal dunia didalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.



Malam ke 12

la akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.



Malam ke 13

la akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.



Malam ke 14

Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Terawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.



Malam ke 15

Semua malaikat yang memikul Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.



Malam ke 16

Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.



Malam ke 17

Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.



Malam ke 18

Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).



Malam ke 19

Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam syurga firdaus.



Malam ke 20

Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekalian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.



Malam ke 21

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.



Malam ke 22

la akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.



Malam ke 23

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.



Malam ke 24

Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Terawih pada malam tersebut.



Malam ke 25

Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.



Malam ke 26

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Terawih pada malam tersebut.



Malam ke 27

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.



Malam ke 28

Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.



Malam ke 29

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.



Malam ke 30

Allah S.W.T akan member penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.




mari kita meng"klik" terima kasih


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 10, 2012

EXAM oh EXAM




Arini CZ ada exam TBE.. apa tu TBE lain kali la CZ cite yer.. hehe


MOga CZ dapat menjawap dengan tenang.. actually CZ study last minute ni..hehe

Semoga dipermudahkan segala urusan CZ arini..AMIN.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Thursday, August 9, 2012

Eh June 2012



Ada juga rezeki menang contest kat majalah EH June 2012.. Ingatkan takde rezeki dah. Sebab selalu sangat hantar lambat..hehe..


Bila dah rezeki kita, walau macam mana sekalipun, ia tetap akan jadi rezeki kita.. .

Moga kita akan terus dimurahkan rezeki pada masa akan datang.. INSYAALLAH.. AMIN…

Terima Kasih EH!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wednesday, August 8, 2012

Rezeki dari HEARTBEAT



Alhamdulilah, rezeki dari HEARTBEAT masih ada lagi.. Ni kali kedua cash out. 1st cash out bulan 1 lepas..tak sangka lepas 6 bulan boleh cash out lagi.. lama juga la nak cash out kali ke 2 kan?


Walaupun jumlahnya takdelah sebanyak orang lain, tp syukur.. sape nak bagi kan… Sebenarnya income dari HEARTBEAT ni datangnya dari belian barang dari rakan2.. CZ selalu jugak share link HEARTBEAT ni kat facebook.. dan cara tu agak berkesan.. masih ada yg sudi klik dan membeli.. so lepas ni CZ kena rajin la share link kat FB..hehe

Cash out kali ke 2 ni lebih banyak sedikit dari yg 1st aritu.. taktau nk buat apa lagi dgn duit tu.. maybe belanja mak ayah makan atau beli something kot..tak pun buat duit belanja lepas raya sebelum dapat gaji ( maybe duit tu akan dapat lepas raya, so faham2 jelah lepas raya kan)..muhahahaaha


update!!
:: baru dapat email dari HEARTBEAT.. duit sudah di bank in terus ke akaun Maybank CZ.. ALHAMDULLILAH..

  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! mari kita meng"klik" terima kasih
Make Your Own Gifts Here

Wordless Wednesday (9)

:: sangat setuju 200 % ::

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 mari kita meng"klik" terima kasih
 Make Your Own Gifts Here

Wednesday, August 1, 2012

Fadilat dan Kelebihan Solat Terawih



Malam ke 1

Diampuni dosa-dosa orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.



Malam ke 2

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Terawih, serta dosa-dosa kedua ibu bapanya.



Malam ke 3

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.



Malam ke 4

Orang-orang yang mengerjakan solat Terawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.



Malam ke 5

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjid Madinah dan Masjidil Aqsa.



Malam ke 6

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan terawih malam itu.



Malam ke 7

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir'aun dan Hamman.



Malam ke 8

Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat terawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.



Malam ke 9

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.



Malam ke 10

Allah SWT mengurniakan kepada kebaikan dunia dan akhirat.



Malam ke 11

la meninggal dunia didalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.



Malam ke 12

la akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.



Malam ke 13

la akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.



Malam ke 14

Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Terawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.



Malam ke 15

Semua malaikat yang memikul Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.



Malam ke 16

Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.



Malam ke 17

Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.



Malam ke 18

Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).



Malam ke 19

Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam syurga firdaus.



Malam ke 20

Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekalian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.



Malam ke 21

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.



Malam ke 22

la akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.



Malam ke 23

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.



Malam ke 24

Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Terawih pada malam tersebut.



Malam ke 25

Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.



Malam ke 26

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Terawih pada malam tersebut.



Malam ke 27

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.



Malam ke 28

Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.



Malam ke 29

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.



Malam ke 30

Allah S.W.T akan member penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.




mari kita meng"klik" terima kasih


KETUAAN SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

KETUAAN SAYANG SAYA

Daisypath Happy Birthday tickers

SEMANGAT SAYA

Daisypath Anniversary tickers
 
COPYRIGHT 2011 MISS ZUERA